Με τη διαβεβαίωση του έμπειρου Φινλανδού διαχειριστή του, Mikko Hypponen, γνωστού μηχανικού ασφαλείας που εργάζεται στην εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας F-Secure, ότι τις δεκαετίες του 1980, 1990 η βούληση των χάκερ που εισέβαλλαν απρόσκλητοι στους υπολογιστές μας δεν έκρυβε δόλο αλλά χαρακτηριζόταν από χιουμοριστική διάθεση, δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου επισκέπτονται το νεοσύστατο ψηφιακό Malware Museum.

Στο μουσείο ιών του Archive.org μπορεί να βρει κανείς μια συλλογή από 78 ιούς εποχής MS-DOS. Αυτή τη φορά, οι χρήστες καλούνται να τους κατεβάσουν οικειοθελώς στο σύστημά τους ή να τους δουν να καταστρέφουν μέσα σε ένα (ασφαλές) παράθυρο του browser, όπου εκτελούνται όπως θα έτρεχαν σε ένα συμβατό σύστημα (με emulator).



Βόλτες στο σύστημά σας θα έκανε ο Q-Walker…

Εντούτοις, ο Hypponen -ο οποίος πρώτος δώρισε μια συλλογή 30 «απενεργοποιημένων» ιών, η οποία στη συνέχεια συμπληρώθηκε από τον Ντάνιελ Γουάιτ– είχε προηγουμένως φροντίσει να αφαιρέσει τον κώδικα που είχε «καταστροφικές» συνέπειες, αφήνοντας μόνο τα συχνά διασκεδαστικά μηνύματά των εισβολέων. Ανάμεσά τους, ο κώδικας του Q Casino.com, ο οποίος πανωγράφει τον κρίσιμο πίνακα του συστήματος διαχείρισης αρχείων του λειτουργικού, κλέβει αντίγραφα των αρχείων του χρήστη και του δίνει τη δυνατότητα να τα πάρει πίσω, εάν… κερδίσει ένα παιχνίδι τζακπότ!

In.gr Τεχνολογία