Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Δεν έκανα κάτι παράνομο» λέει ο δολοφόνος του λιονταριού Σέσιλ

«Δεν έκανα κάτι παράνομο» λέει ο δολοφόνος του λιονταριού Σέσιλ

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σε ΜΜΕ μετά την δολοφονία του Σέσιλ, του λιονταριού-συμβόλου της Ζιμπάμπουε, ο Γουόλτερ Πάλμερ υπεραμύνεται των πράξεων του, υποστηρίζοντας πως ό,τι έκανε, το έκανε με απολύτως νομότυπο τρόπο. Επίσης, λέει πως ο ίδιος και η οικογένειά του δέχονται απειλές μέσω του Διαδικτύου.

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σε ΜΜΕ μετά την δολοφονία του Σέσιλ, του λιονταριού-συμβόλου της Ζιμπάμπουε, ο Γουόλτερ Πάλμερ υπεραμύνεται των πράξεων του, υποστηρίζοντας πως ό,τι έκανε, το έκανε με απολύτως νομότυπο τρόπο.

Μιλώντας στην εφημερίδα Star Tribune της γενέτειρας πόλης του, της Μινεάπολη, ο 55χρονος οδοντίατρος βγήκε επιτέλους από την αφάνεια και τόνισε πως από την Τρίτη το πρωί θα ανοίξει ξανά το οδοντιατρείο του, εξυπηρετώντας τους ασθενείς του.

Ταυτόχρονα, συνέχισε να ισχυρίζεται αυτό που είχε δηλώσει και πριν μερικές εβδομάδες, ότι δηλαδή δεν γνώριζε πως ο Σέσιλ ήταν το αγαπημένο λιοντάρι της χώρας.

«Στις αρχές Ιουλίου βρισκόμουν στη Ζιμπάμπουε σε ένα ταξίδι κυνηγιού. Προσέλαβα επαγγελματίες οδηγούς και εξασφάλισαν όλες τις κατάλληλες άδειες. Με βάση τις γνώσεις μου, όλα όσα έκανα ήταν σύννομα. Δεν είχα ιδέα ότι το συγκεκριμένο λιοντάρι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στους ντόπιους. Βασίστηκα στην εμπειρία των τοπικών επαγγελματιών οδηγών που με διαβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για ένα νόμιμο κυνήγι», ήταν η επίσημη δήλωση του στα ΜΜΕ του Κολοράντο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγα 24ωρα στην εφημερίδα Star Tribune πρόσθεσε επίσης πως «όλα έγιναν απολύτως νομότυπα [στο σαφάρι της Ζιμπάμπουε]. Επρόκειτο για ένα νόμιμο κυνήγι. Συνεργάστηκα στα πλαίσια του νόμου με κάποιους ντόπιους επαγγελματίες και σκότωσα το ζώο. Στην αρχή το τραυμάτισα με βέλη τόξου και κατόπιν το αποτελείωσα με μερικά ακόμη βέλη».

Μάλιστα ο Πάλμερ επεσήμανε σχεδόν προκλητικά πως «δεν είδαμε το κολάρο που φορούσε, γιατί ήταν βράδυ, αλλά και πάλι δεν είναι παράνομο να σκοτώσεις ένα λιοντάρι που φέρει το χαρακτηριστικό κολάρο [που υποδεικνύει πως είναι προστατευόμενο είδος]».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο οδοντίατρος έσπευσε να… παραπονεθεί δημοσίως πως λόγω της έκτασης που έλαβε το περιστατικό αυτό, αναγκάστηκε να κρατήσει κλειστό το οδοντιατρείο του, στερώντας πολλά μεροκάματα από τους εργαζομένους που απασχολεί.

Και κατέληξε πως τόσο ο ίδιος, όσο και τα παιδιά του δέχονται απειλές μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν κρυβόμουν όλον αυτόν τον καιρό, όπως υποστήριξαν πολλά διεθνή ΜΜΕ, αλλά κρατούσα ένα χαμηλό προφίλ για να προστατεύσω εμένα και την οικογένεια μου», συνοψίζει ο Πάλμερ που στο παρελθόν έχει σκοτώσει με τόξο μεγάλα ζώα όπως πολικές αρκούδες, βίσωνες, αρκούδες των Άνδεων και κούγκαρ.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, ωστόσο, δεν έκαναν καμία νύξη στο γεγονός πως ο (μανιώδης κυνηγός) Πάλμερ ενίοτε επιδεικνύει μια αλαζονική αδιαφορία για τους νόμους, όπως λόγου χάρη το 2008 όταν σκότωσε μια καφέ αρκούδα έξω από τον επιτρεπόμενο χώρο κυνηγιού της.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024