Για μια ακόμη φορά το πολωνικό βόλεϊ βιώνει μία υπόθεση ξαφνικής ασθένειας ενός εκ των κορυφαίων αθλητών του, αφού, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο διεθνής άσος, Γκρέγκορζ Μπότσιεκ, πάσχει από καρκίνο του λεμφικού συστήματος και θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ενεργό δράση!

Η είδηση που έγινε γνωστή μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του αθλητή στο facebook σκόρπισε θλίψη στη βολεϊκή κοινότητα παγκοσμίως, καθώς ο 23χρονος Μπότσιεκ αποτελεί ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και ήδη θεωρείται από τους πιο ανερχόμενους και εξελίξιμους παίκτες στον κόσμο.

Ο Πολωνός δημοσιογράφος, Τόμας Κόβαλτσουκ που ασχολείται με το ρεπορτάζ του βόλεϊ, έγραψε ότι πρόκειται για μια πραγματικά ανατριχιαστική είδηση, σε μια στιγμή, μάλιστα, που ο αθλητής βρισκόταν στο «πικ» της καριέρας του.

«Είναι δραματικές οι στιγμές, τόσο για τον ίδιο τον παίκτη και την ομάδα. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Γίνεται ακόμα χειρότερο, γιατί τώρα ο Μπότσιεκ βρισκόταν σε φοβερή κατάσταση, και η χρονιά που θα ακολουθούσε αναμενόταν να είναι η καλύτερη στην καριέρα του».

Πλέον, ο αθλητής ξεκινάει άμεσα χημειοθεραπείες και φυσικά διακόπτει την αγωνιστική δράση του τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Η εισαγωγή μας που έκανε λόγο για… ένα ακόμη χτύπημα στο πολωνικό βόλεϊ, αφορά, στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει ξανά τη άθλημα της χώρας, όταν το 2008, η Πολωνία είχε θρηνήσει τον θάνατο της αδικοχαμένης σταρ του βόλεϊ, Αγκάτα Μροζ – Ολσέφσκα, σε ηλικία 26 ετών, λόγω επιπλοκών έπειτα από μεταμόσχευση μυελού των οστών, χτυπημένη από τη λευχαιμία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ