Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ελιά: ένα νόστιμο snack για όλες τις ώρες!

Ελιά: ένα νόστιμο snack για όλες τις ώρες!

Νομίζατε πως οι ελιές αποτελούν πάντα το συμπληρωματικό μέρος ενός γεύματος; Η ελληνική εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου, Gaea, βγάζει την ελιά από το τραπέζι και προτείνει την κατανάλωσή της σε κάθε στιγμή της ημέρας.

Νομίζατε πως οι ελιές αποτελούν πάντα το συμπληρωματικό μέρος ενός γεύματος; Η ελληνική εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου, Gaea, βγάζει την ελιά από το τραπέζι και προτείνει την κατανάλωσή της σε κάθε στιγμή της ημέρας.

Η Gaea από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της προωθεί αυθεντικά ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, με σκοπό την ανάδειξη της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής, ως φορέα του γαστρονομικού μας πολιτισμού. Παρότι δραστηριοποιείται στο χώρο του παραδοσιακού τροφίμου, επενδύει διαχρονικά στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και προϊοντικών κατηγοριών ώστε να προσφέρει καινοτόμες και ποιοτικές λύσεις στους καταναλωτές σε περισσότερα σημεία πώλησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, και έχοντας ήδη αναπτύξει ένα ευρύτατο δίκτυο διανομής των προϊόντων Gaea σε περισσότερες από 24 χώρες, δημιουργήθηκε το πρώτο snack pack ελιάς παγκοσμίως χωρίς καθόλου συντηρητικά, με ελάχιστη αλατότητα (επίσης η χαμηλότερη παγκοσμίως), χωρίς πρόσθετα και θερμική κατεργασία, μετασχηματίζοντας έτσι την ελιά στο πλέον υγιεινό, γευστικό, φυσικό και εύχρηστο καθημερινό snack.

«Μέχρι τη δημιουργία του Gaea Snack Pack τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής αγορά ελιάς χαρακτηριζόταν από συσκευασίες που περιόριζαν κατά πολύ τη χρήση της ελιάς κυρίως για κατανάλωση στο σπίτι. Οι συσκευασίες στην πλειονότητά τους ήταν τα παραδοσιακά βάζα με άλμη όπου συντηρούσαν την ελιά, αλλά δημιουργούσαν δυσκολίες στην άμεση χρήση τους. Λόγω των υγρών και του βάρους, ο καταναλωτής δεν μπορούσε να απολαύσει αυτό το φυσικό προϊόν σε χώρους όπως το γραφείο, στην άθληση και γενικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό οδηγούσε στην προτίμηση άλλων προϊόντων για τέτοια χρήση, τα οποία ήταν κατώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, έτσι γεννήθηκε ιδέα για το Snack Pack», σημειώνει ο Δρ Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Gaea.

Το snack pack ελιάς έχει λανσαριστεί εμπορικά από τις αρχές του 2012 και αποτελεί ήδη ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα προϊόντα της εταιρείας, εισάγοντας παράλληλα τη Gaea σε σημεία πώλησης που μέχρι χθες ήταν αδύνατο να εισέλθουν οι ελληνικές εταιρείες παραδοσιακών τροφίμων, όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες, τα mini bars των ξενοδοχείων και τα μικρά σημεία πώλησης snacking προϊόντων. Ενδεικτικά, το Snack Pack πωλείται ήδη εδώ και μήνες σε μεγάλα σουπερ μάρκετ διεθνώς, σε όλες τις πτήσεις της Easyjet, ενώ διατίθεται στο mini bar των δωματίων των μονάδων “Daios Cove” και “Amanzoe”.

Για την ομάδα της Gaea, το όραμα ήταν η δημιουργία ενός καινοτόμου προϊόντος με αξιόλογες εμπορικές προοπτικές. Η επιτυχία, όμως, δεν ήρθε αβίαστα καθώς τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν ήταν πολύ σημαντικά και συνοψίζονται στα εξής:

• έλλειψη έρευνας σε διεθνές επίπεδο για τη φυσική συντήρηση της ελιάς δίχως υγρά, τεχνητή όξυνση και παστερίωση ή εναλλακτική ψύξη,

• έλλειψη συσκευασιών διεθνώς που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα

αποτελέσματα μιας τέτοιας έρευνας,

• αυξημένος ανταγωνισμός στο χώρο του υγιεινού τροφίμου από μεγάλες

πολυεθνικές εταιρείες, και

• μη σύνδεση του καταναλωτικού κοινού με τη χρήση της ελιάς ως snack.

Για τη συμμετοχή της Gaea στο 2ο Διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει πως «οποιαδήποτε πρωτοβουλία στηρίζει την ελληνική καινοτομία είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ειδικά ο διαγωνισμός “Η Ελλάδα Καινοτομεί” είναι μοναδικός τόσο για το κύρος του όσο και για το εύρος των καινοτομιών που προωθεί».

Και καταλήγει με μια συμβουλή προς τους νέους που εισέρχονται στο χώρο: «σημαντικό στοιχείο είναι η στρατηγική, η οργάνωση και η προσήλωση στην καινοτομία».

in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024