Διαρκή αποκλιμάκωση των τιμών τροφίμων στην Ελλάδα προβλέπει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), διατηρώντας αποστάσεις από τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Eurostat σύμφωνα με την οποία στη χώρα μας τα βασικά προϊόντα διατροφής συνεχίζουν να πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ευάγγελος Καλούσης μιλώντας χθες Πέμπτη σε δημοσιογράφους στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης ανέφερε πως ο Έλληνας καταναλωτής υποφέρει λόγω της οικονομικής κρίσης και οι βιομηχανίες τροφίμων κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν τις τιμές.

Όπως είπε, ο ρόλος της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων είναι να παράγει προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή και στην καλύτερη δυνατή τιμή ώστε να μην χάσει τον καταναλωτή. Στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι οι τιμές στα τρόφιμα είναι μειωμένες κατά 6%, χωρίς τις προωθητικές ενέργειες των εταιρειών και 8-10% με τις προωθητικές ενέργειες.

Κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Eurostat και δείχνουν ότι στην Ελλάδα τα βασικά προϊόντα διατροφής συνεχίζουν να πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές, ο κ. Καλούσης τόνισε ότι οι εταιρείες του κλάδου διεξάγουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης για να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές. «Οι τιμές στα τρόφιμα μειώνονται συνεχώς με τις προσφορές και θα συνεχίσουν να μειώνονται» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ.

Ο κ. Καλούσης επισήμανε την ανάγκη η κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου ο κλάδος να λειτουργεί σε ένα σταθερό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο, η επιχειρηματικότητα να συνεχιστεί και η ελληνική οικονομία να βγει ταχύτερα από την κρίση.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε τη βιομηχανία τροφίμων επιβαρύνουν 28 φόροι υπέρ τρίτων, πολλοί εκ των οποίων αντίκεινται στο κοινοτικό δίκαιο και το ύψος των οποίων πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί δεδομένης τα επιβάρυνσης που δημιουργούν στο κόστος των επιχειρήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ