Η βιογραφία του Λιονέλ Μέσι, που υπογράφεται από τον Γκιγιέμ Μπαλάγκουε και την Πέμπτη θα κυκλοφορήσει (ήδη πωλείται διαδικτυακά) μιλά για τη δύναμη ψυχής του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, το πάθος του για την μπάλα και την τελική καταξίωση, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ο επιμένων… νικά.

Η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» δημοσίευσε ορισμένα αποσπάσματα από τη βιογραφία του παίκτης της Μπαρτσελόνα, που έχουν σχέση με την παιδική του ηλικία και τη «μάχη» που έδωσε με το… ύψος.

«Όταν ήμουν 11 ετών ανακάλυψαν ότι είχα ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης και άρχισα θεραπεία που θα με βοηθούσε να μεγαλώσω. Κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω ενέσεις στα πόδια μου και όλο αυτό για μία περίοδο τριών χρόνων. Ήμουν τόσο μικρόσωμος, που σχολίαζαν πως όταν πήγαινα στο γήπεδο ή στο σχολείο έμοιαζα ο μικρότερος απ’ όλους. Αυτό συνέβαινε μέχρι που ολοκλήρωσα τη θεραπεία και άρχισα να αναπτύσσομαι φυσιολογικά» λέει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει στο βιβλίο, ο πατέρας του τότε έδινε 1.500 δολάρια το μήνα, ποσό ιδιαίτερα υψηλό, αλλά ο ίδιος αντιμετώπιζε φυσιολογικά ότι ήταν μικρόσωμος. «Το να είσαι μικρόσωμος σου επιτρέπει να είσαι πιο γρήγορος και ευκίνητος και αυτό με βοήθησε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο».

Ο παλιός του συμπαίκτης Χεράρδο Γκριγκίνι λέει: «Αντιμετώπιζε τις ενέσεις σαν να ήταν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα, πριν πέσει για ύπνο. Επτά ημέρες στο ένα πόδι του, επτά ημέρες στο άλλο. Και το δεχόταν πολύ φυσιολογικά».

Ο προπονητής του στη Νιούελς Γκραμπριέλ Ντιχεράλαμο λέει: «Όταν είχαμε πάει στη Μαρ ντελ Πλάτα, πριν από το παιχνίδι έκανε διάφορα κόλπα με την μπάλα και του πετούσαν χρήματα. Περνούσαν 15 λεπτά και δεν έχανε τον έλεγχο. Στο Περού νομίζω ότι έκανε 1.200 χτυπήματα. Ήταν τότε 9 ετών».

«Αν κατακτούσαμε τον τίτλο σε ένα τουρνουά θα κερδίζαμε ένα ποδήλατο. Αρχίσαμε το παιχνίδι χωρίς τον Λεό. Στο πρώτο ημίχρονο χάναμε 1-0. Τότε ήρθε ο μικρός – είχε κλειδωθεί στο μπάνιο του σπιτιού του και χρειάστηκε να σπάσει το τζάμι για να βγει. Νικήσαμε με 3-1 με τρία γκολ του Λέο», θυμάται ο παλιός του συμπαίκτης Χουάν Λεγκισαμόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ