Την ολοκλήρωση του κύκλου συναντήσεων μεταξύ της Κομισιόν και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank) ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Επιτεύχθηκε ικανοποιητική πρόοδος στις δεσμεύσεις που θα αναλάβουν οι τράπεζες απέναντι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορικά με την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης» αναφέρει το Ταμείο.

Η έγκριση των σχεδίων αναδιάρθρωσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση των stress-tests των τραπεζών.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει ότι σήμερα ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων μεταξύ της DG Comp και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, παρουσία του ΤΧΣ και του Υπουργείου Οικονομικών.»

» Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων επιτεύχθηκε ικανοποιητική πρόοδος στις δεσμεύσεις που θα αναλάβουν οι τράπεζες απέναντι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορικά με την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης (restructuring plans).»

» Η διαδικασία έγκρισης των σχεδίων αναδιάρθρωσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων stress-tests των τραπεζών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ