Μετά τις Alpha Bank και Eurobank, που ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους, προκαλώντας ευφορία στο Χρηματιστήριο, άλλες δύο μεγάλες εταιρείες, όχι από τον τραπεζικό χώρο, αλλά από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον σκληρό ανταγωνισμό.

Πρόκειται για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind οι διοικήσεις των οποίων έχουν αρχίσει, κάτω από άκρα μυστικότητα, συζητήσεις το τελευταίο διάστημα με τους μετόχους, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει τίποτα το ανακοινώσιμο.

Την είδηση που διέρρευσε το μεσημέρι, επιβεβαίωσαν με ανακοινώσεις τους αργά το απόγευμα οι δύο εταιρείες.

«Ο όμιλος Vodafone επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Largo Limited και ότι διερευνά πιθανή επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της Wind Hellas», ανέφερε η Vodafone σε ανακοίνωσή της.

«Ωστόσο, τα δημοσιεύματα ότι ο όμιλος Vodafone βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Wind Hellas αντί μετρητών δεν είναι αληθής», πρόσθεσε.

«Οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο και δεν είναι βέβαιο αν θα επιτευχθεί συμφωνία» τονίζει.

Από την πλευρά της η WIND Ελλάς στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι μέτοχοι της βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Όμιλο Vodafone, που ενδέχεται ή όχι να οδηγήσουν σε έναν επιχειρηματικό συνδυασμό μεταξύ των εταιριών WIND Ελλάς και Vodafone Ελλάδος».

«Σε αυτό το χρονικό σημείο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το αν οι εν λόγω συζητήσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία. Περαιτέρω ενημέρωση θα γίνει εφόσον υπάρξει σαφές αποτέλεσμα των συζητήσεων» καταλήγει η Wind.

Στελέχη της Wind επιβεβαίωναν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι η συγχώνευση των δύο εταιριών και όχι η εξαγορά της Wind από τη Vodafone. Πρόσθεταν επίσης ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του νέου σχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Wind Hellas, που ανήκε στον Αιγύπτιο μεγιστάνα Naguib Sawiris, βρίσκεται από τον περασμένο Δεκέμβριο υπό τον έλεγχο των ομολογιούχων της, αφού προχώρησε σε διαγραφή χρέους ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου.

Σε περίπτωση που οι συζητήσεις αυτές ολοκληρωθούν και ληφθούν οριστικές αποφάσεις, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδος και της ΕΕ, τότε αλλάζει το σκηνικό του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας, καθώς θα δημιουργηθούν δύο πόλοι, η Cosmote και η νέα εταιρία που θα προκύψει, οι οποίες θα μοιραστούν την «πίτα» των πελατών, με αποτέλεσμα να ενταθεί ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ