Στην ασφάλεια του φαξ επιστρέφει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ, προκειμένου να εξασφαλίσει το απόρρητο της αλληλογραφίας του. Ο Πολωνός πρόεδρος αποφάσισε να απαντήσει με αυτό τον τρόπο στις κυβερνοεπιθέσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι θεσμοί της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπός του, Ρόμπερτ Γκολάνσκι, δήλωσε ότι όλες οι επικοινωνίες με το γραφείο Τύπου του προέδρου και τους δημοσιογράφους θα γίνονται από τη Δευτέρα με φαξ.

«Λόγω των πρόσφατων κυβερνοεπιθέσεων εναντίον ευρωπαϊκών υπηρεσιών, η Υπηρεσία Τεχνολογίας της Πληροφόρησης (IT) πρότεινε να στραφούμε σε πιο ασφαλή μέσα επικοινωνίας.

» Σας παρακαλούμε να θέσετε σε λειτουργία τα φαξ σας και να μας δώσετε τους αριθμούς κλήσεις» πρόσθεσε, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πάντως εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να μεταδίδει τις ανακοινώσεις του.

Πολλές ευρωπαϊκές υπηρεσίες, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπεσαν θύματα κυβερνοεπιθέσεων τον περασμένο μήνα, λίγο πριν από τη Σύνοδο των Βρυξελλών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr