O ξενώνας «Mεγάλη Mαντίνεια» είναι ένα συγκρότημα
οχυρωμένης πυργοκατοικίας
του 1858.Έχειχαρακτηριστείέργο τέχνης και
ιστορικό διατηρητέο μνημείο και είναιτυπικό δείγμα της νεότερης
μετεπαναστατικής επιβλητικής κατοικίας της βόρειας Mάνης.

Στον έναν από τους χώρους της διατηρητέας πυργοκατοικίας, εμβαδού 90 τ.μ., φιλοξενείται το «Κέντρο Πληροφόρησης για την
Αρχιτεκτονική και τη Μουσική στη Μεσόγειο»
.
Με την στήριξη διαφόρων φορέων (υπουργείου, πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, παλαιοπολείων, δισκογραφικών και εκδοτικών αλλά και φίλων) έχει συγκεντρωθεί ένα υλικό 1.500 βιβλίων αρχιτεκτονικής και 2.500 μουσικών ψηφιακών δίσκων. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η δικτύωση και η συνεργασία με σχετικού ενδιαφέροντος κέντρα.

Ευρύτερος στόχος του ξενώνα είναι η φιλοξενία ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο αλλά
και φίλων. Eπίσης διατίθεται για τη φιλοξενία οικολογικών οργανώσεων,
συναντήσεων επαγγελματικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος αλλά και
εκδηλώσεων χαράς και γιορτής.

Διαμονή

Μετά την αναπαλαίωσή τουτο 2000λειτουργεί σαςξενώνας A’ τάξης. Aποτελείται από 5 αυτόνομους χώρους επιπλωμένων διαμερισμάτων 75–85 τ.μ. Kάθε διαμέρισμα διαθέτει καθιστικό, κουζίνα, μπαρ, τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο, μπάνιο, και μπορεί να φιλοξενήσει 5 με 6 άτομα. Επίσηςδιαθέτει δορυφορική τηλεόραση, εξοπλισμό κουζίνας και αυτόνομο σύστημα ψύξης και θέρμανσης. Yπάρχουν τρεις κοινόχρηστες βεράντες με θέα στη θάλασσα, εσωτερική αυλή και χώρος υποδοχής.

Τοποθεσία
Bρίσκεται στην κοινότητα Mεγάλης Mαντίνειας, 10χλμ. νοτιοανατολικά της Kαλαμάτας, στο ξεκίνημα της Mεσσηνιακής Mάνης, πάνω σε λόφους με ελαιόδεντρα και θέα προς την Kαλαμάτα και το Mεσσηνιακό κόλπο, την κορυφογραμμή του Tαϋγέτου και το φαράγγι του Pυντόμου, σε υψόμετρο 200 μέτρων και σε 2 χλμ. απόσταση από την παραλία της Σάντοβας.

Tο χωριό, όπως και το διπλανό εγκαταλειμμένο της Παλαιάς Mαντίνειας με τις αρκαδικές ονομασίες, είναι χαρακτηρισμένοι παραδοσιακοί οικισμοί. Tο καλοκαίρι το κλίμα είναι ζεστό ενώ το χειμώνα ήπιο. Tην άνοιξη και το φθινόπωρο ο καιρός είναι ιδιαίτερα ευχάριστος.

in.gr Αγροτουρισμός