Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές στη Ρώμη. Οι επιλογές των Χέμπορν και Μπελούτσι…

Διακοπές στη Ρώμη. Οι επιλογές των Χέμπορν και Μπελούτσι…

Το νέο hot spot…

Η Ώντρεϊ Χέμπορν η οποία για κάποια χρόνια κατοικούσε μόνιμα στη Ρώμη (λόγω του γάμου της με επιφανή καθηγητή της ιατρικής), συνήθιζε να απολαμβάνει το φαγητό και τον καφέ της στους χώρους του ξενοδοχείου “Hassler”. Το εμβληματικό, πολυτελές αυτό hotel, εξακολουθεί να τραβάει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, έτσι όπως είναι χτισμένο, στην κορυφή των σκαλοπατιών, πάνω από την Piazza di Spagna.

Η Χέμπορν, η οποία άφησε εποχή με τις στιλιστικές της επιλογές στη ταινία “Breakfast at Tiffany’s”, ανέβαινε συχνά στην ταράτσα του ξενοδοχείου για να «μαζέψει ήλιο», όπως είχε εξομολογηθεί στους συνεργάτες και φίλους. Τα κόκκινα λουλούδια στολίζουν ακόμα τις ζαρντινιέρες στις βεράντες και το roof garden με τα μικρά, μεταλλικά τραπέζια, στρωμένα με λευκά τραπεζομάντηλα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το “Hassler” παραμένει το ωραιότερο ξενοδοχείο στην Αιώνια Πόλη, ακριβώς επειδή δεν έχει να επιδείξει τίποτα το πολύ νέο, εξαιρετικά trendy ή θεαματικό, όπως άλλα καταλύματα. Η οικογένεια που είχε χτίσει το “Hassler” εκεί επάνω στα Ισπανικά Σκαλιά πρόσφερε πάντα τις καλύτερες υπηρεσίες στη φιλοξενία, το service, το φαγητό. Το “Hassler” δεν είναι κανένα τεράστιο ξενοδοχείο. Έχει μόνο 95 δωμάτια. Ανάμεσά τους την πιο αριστοκρατική σουίτα ξενοδοχείου στη Ρώμη. Η Ώντρεϊ γνώριζε και επισκεπτόταν τα καλύτερα. Ίσως γι’ αυτό ακόμα και σήμερα οι επιλογές της θεωρούνται top σε όλα τα επίπεδα. Η Χέμπορν κατόρθωσε να «περάσει» την Αιώνια Πόλη μέσα από τις ταινίες της. Στο φιλμ του 1953 «Διακοπές στη Ρώμη» δείχνει στον Γκρέγκορι Πεκ τα αξιοθέατα οδηγώντας μια βέσπα.

Το νέο hot spot…

Τα ιστορικά στοιχεία συναντούν το καινούργιο, εκθαμβωτικό, πολυτελές. Το “Elizabeth Unique Hotel”, το οποίο έχει ανοίξει κοντά στην Piazza di Spagna είναι πράγματι μαγικό. Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα Palazzo του 17ου αιώνα, τα χρώματα είναι καθαρά, γαλήνια. Επικρατούν περισσότερο το λευκό, το ανοιχτό γκρίζο, το μπλε της θάλασσας. Το Bar “Bachrach” στην ταράτσα του ξενοδοχείου, με πολλά γιασεμιά γύρω, είναι εξαιρετικό.

Η Μόνικα Μπελούτσι, (κατηγορήθηκε πρόσφατα για φοροδιαφυγή), η Μαρία-Γκράτσια Κουτσινότα αλλά και οι Dolce & Gabbana, όταν βρίσκονται στη Ρώμη επισκέπτονται το καινούργιο hotel. Η Ώντρεϊ είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνούσε μαζί τους…

Sports in

Η Euroleague σχολίασε με φοβερό τρόπο τις δύο «ερυθρόλευκες» προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (vid)

Ο επίσημος λογαριασμός της Euroleague, με ένα εκπληκτικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, «έδειξε» την αντίδραση των φίλων του Ολυμπιακού στις προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024