Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
To «Φιντανάκι» στο Θέατρο Χυτήριο

To «Φιντανάκι» στο Θέατρο Χυτήριο

Από τις 7 Μαΐου

Το Φιντανάκι.. μια ερωτική ιστορία, μια ηθογραφία του χθες, ένας καθρέφτης του σήμερα;

Με όποια διάθεση και αν θεαθεί το σίγουρο είναι ότι θα συγκινήσει, θα προβληματίσει και θα διδάξει! Το Φιντανάκι έχει στοιχεία, είναι γραμμένο ως Αρχαία Τραγωδία, οι ήρωες είναι τραγικοί, το κακό συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες και ενώ το τέλος είναι τραγικό για όλους, ο θεατής βιώνει την Κάθαρση.

Μια Τραγωδία που όπως όλες παραμένει επίκαιρη, έχει κάτι σημαντικό να πει στο σήμερα. Οι ήρωες ξεπηδούν από το παρελθόν, βγαίνουν από το χρονοντούλαπο μιας πληγωμένης Ελλάδος (1921) για να μεταφέρουν ένα μήνυμα στο σημερινό πολίτη της Αθήνας, της Ελλάδος, του Κόσμου, του πώς να μείνει όρθιος – ακέραιος σε έναν κόσμο που καταρρέει γύρω του και ίσως γιατί όχι να αναστηλώσει ότι καλό έχει μείνει από το χθες και με νέα υλικά πιο γερά, να χτίσει ένα καλύτερο αύριο. Οι ήρωες του Χορν δε τα κατάφεραν να σταθούν όρθιοι, αλλά εμείς δεν είμαστε εδώ για να τους κρίνουμε αλλά για να τους καταλάβουμε, να αναγνωρίσουμε τα σημεία που μοιάζουμε και αν δε συμφωνούμε με αυτά να τα αλλάξουμε. Ναι, είμαστε εμείς και ας είναι μεγενθυμένοι, και στέκονται εκεί απέναντί μας για να τους αλλάξουμε τη μοίρα. Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε ένα διαφορετικό μονοπάτι…

Το Φιντανάκι είναι η χαρά της ζωής, ένα χαμόγελο που σβήνει καθώς περνάει το έργο. Η αθωότητα της ανθρωπότητας που χάνεται καθώς η αγάπη προδίδεται. Ας μην αφήσουμε τη φλόγα να σβήσει!
Η παράσταση «Φιντανάκι» παρουσιάζεται στην αυλή του Θεάτρου Χυτήριο από τις 7 Μαΐου σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Αργυροπούλου.

Only in

Debate ΠΑΣΟΚ: Αναζητώντας την υπέρβαση που δεν ήρθε ποτέ

Τα συμπεράσματα του debate ή όταν το ΠΑΣΟΚ δεν αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τον νεοφιλελευθερισμό ή τις ανισότητες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024