Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Απόφαση ΣτΕ δικαιώνει τους νοσηλευτές για το επίδομα ευθύνης

Απόφαση ΣτΕ δικαιώνει τους νοσηλευτές για το επίδομα ευθύνης

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ σκοπεύει να προβεί σε αναδρομική διεκδίκηση του επιδόματος θέσης υπέρ όλων των προϊσταμένων τμημάτων που επλήγησαν οικονομικά από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Νόμου 4354/2015

Αντισυνταγματικές έκρινε το Συμβουλίο της Επικρατείας τις διατάξεις του άρθρου 16 του Νόμου 4354/2015, για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που θέσπιζε ειδικώς για τους προϊσταμένους των νοσηλευτικών τμημάτων επίδομα θέσης ευθύνης μειωμένο κατά 40 ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο επίδομα των υπολοίπων προϊσταμένων άλλων τμημάτων.

Κατά των διατάξεων είχε προσφύγει η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ζητώντας την άμεση απόσυρση τους. Η επταμελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαίωσε την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, αποφαινόμενη υπέρ της αντισυνταγματικότητας της ως άνω διάκρισης σε βάρος των νοσηλευτών και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για οριστική κρίση.

Η συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο της Ολομέλειας έλαβε χώρα στις 12-01-2018 και ήδη στις 18-04-2018 δημοσιεύτηκε η απόφαση του ανώτατου σχηματισμού του ΣτΕ, που δικαιώνει πλήρως τον δικαστικό αγώνα των νοσηλευτών.

«Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος των προϊσταμένων των νοσηλευτικών τμημάτων, οι οποίοι θα δικαιούνται πλέον να λαμβάνουν επίδομα 290 ευρώ αντί των 250 που ελάμβαναν. Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια δικαστική επιτυχία, για την οποία η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αισθάνεται απόλυτη ικανοποίηση και δικαίωση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των νοσηλευτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ σκοπεύει να προβεί σε αναδρομική διεκδίκηση του επιδόματος θέσης υπέρ όλων των προϊσταμένων τμημάτων που επλήγησαν οικονομικά από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Νόμου 4354/2015.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024