Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Με αφιέρωμα στη γαλλοφωνία η 15η ΔΕΒΘ

Με αφιέρωμα στη γαλλοφωνία η 15η ΔΕΒΘ

Περισσότεροι από 40 εκδοτικοί οίκοι θα παρουσιάσουν την ποικιλομορφία του γραπτού λόγου στη γαλλική γλώσσα και η πόλη της Νίκαιας θα εορτάσει την αδελφοποίησή της με τη Θεσσαλονίκη

Οι χώρες της γαλλοφωνίας θα έχουν την τιμητική τους στην εφετινή 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της HELEXPO από τις 3 ως τις 6 Μαΐου. Περισσότεροι από τριάντα γαλλόφωνοι συγγραφείς είναι προσκεκλημένοι στη 15η ΔΕΒΘ, η οποία οργανώνεται γύρω από τους θεματικούς άξονες «Η Δημοκρατία τον 21ο Αιώνα», «Λογοτεχνία και Μνήμη», «Η προσφυγική εμπειρία» και «Βιβλίο και Performance».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, περιλαμβάνει, επίσης, ειδικό αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία, το 5ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το 3ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, βιβλιοπαρουσιάσεις και συζητήσεις με συγγραφείς και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις για το κοινό, συναντήσεις μεταξύ των επαγγελματιών του βιβλίου, θεματικές εκθέσεις και προβολές, και ποικίλες δράσεις στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά, που φέτος θα έχει το δικό της ξεχωριστό Περίπτερο, στο κτήριο 14.

Περισσότεροι από 40 εκδοτικοί οίκοι θα παρουσιάσουν την ποικιλομορφία του γραπτού λόγου στη γαλλική γλώσσα και η πόλη της Νίκαιας θα εορτάσει την αδελφοποίησή της με τη Θεσσαλονίκη. Τον συντονισμό της οργάνωσης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναλάβει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας Δυτικής Μακεδονίας, που έχει αναλάβει την επικοινωνία του σταντ της Γαλλοφωνίας.

Η θέση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό, κυρίως στη Γαλλία, θα απασχολήσει συζητήσεις και ομιλίες για τα επαγγελματικά προβλήματα του εκδοτικού κλάδου. «Η έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης θέλει να αφουγκράζεται τα προβλήματα του καιρού της, να τα συζητά με τη βοήθεια των βιβλίων και των ανθρώπων που τα γράφουν, τα αξιολογούν, τα μεταφράζουν, τα εκδίδουν», υπογραμμίζει ο διευθυντής της ΔΕΒΘ, Μανώλης Πιμπλής.

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024