Αγγελική Στελλάκη

Ταινία τρόμου θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας ο σκηνοθέτης του Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο και του Μαύρου Κύκνου, Ντάρεν Αρονόφσκι.

Με τίτλο «mother!» και πρωταγωνιστές τους Τζένιφερ Λόρενς και Χαβιέ Μπαρδέμ, η ταινία φαίνεται πως φέρνει αντιμέτωπες τις δυνάμεις του Καλού και του Κακού.

Το πρώτο τρέιλερ μάς προετοιμάζει για μία… βιβλική μάχη, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές σε κλασικές ταινίες τρόμου, όπως «Το Μωρό της Ρόζμαρι».

Χαβιέ Μπαρδέμ και Τζένιφερ Λόρενς ερμηνεύουν ένα ζευγάρι που ζει ευτυχισμένο στο σπίτι του, μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες (τους ερμηνεύουν ο Εντ Χάρις και η Μισέλ Φάιφερ) καταφθάνουν στην πόρτα τους. Στην απορία της Λόρενς, ο Μπαρδέμ απαντά ότι οι επισκέπτες έχουν έρθει να δουν αυτόν, αλλά φαίνεται πως και ο ίδιος κρύβει πολλά και σκοτεινά μυστικά. Μερικά από αυτά θα φέρουν την κεντρική ηρωίδα της ταινίας στα όριά της.

Ο Αρονφόσκι αφήνει και στις αφίσες της ταινίας αρκετούς υπαινιγμούς για το τι ακριβώς θα δούμε στο «mother!». Μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να διακρίνει στις αφίσες έναν αναπτήρα με ένα παράξενο σύμβολο, πρόσωπα στις φλόγες, μια φωτογραφία που απεικονίζει τον Μπαρδέμ και το πρόσωπο ενός μωρού.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει αυτή τη φορά ο Γιόχαν Γιόχανσον και όχι ο Κλιντ Μανσέλ, σταθερός συνεργάτης του Αρονόφσκι.

Πάντως, το τρέιλερ ήρθε αντιμέτωπο και με επικρίσεις κυρίως για τη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στην 26χρονη Τζένιφερ Λόρενς και τον 48χρονο Χαβιέ Μπαρδέμ που ερμηνεύει τον σύντροφό της.

* Η ταινία «μητέρα!» θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που ξεκινά στα τέλη Αυγούστου, ενώ στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες θα έρθει στις 19 Οκτωβρίου, σε διανομή UIP.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ