Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Opel Corsa 2014: Πρόγευση από τη νέα γενιά

Opel Corsa 2014: Πρόγευση από τη νέα γενιά

Η γνωστή σιλουέτα κρύβει τη νέα γενιά του γερμανικού supermini, η οποία πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία για το λανσάρισμά της, προσβλέποντας σε μια θέση μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας.

Η νέα γενιά του Opel Corsa εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό ως δοκιμαστικό πρωτότυπο
σε δοκιμές εξέλιξης σε γερμανικό έδαφος, δίνοντας μερικές κατευθυντήρια για το πώς θα διαμορφωθεί η τέταρτη γενιά του μοντέλου.

Παρά τα φαινόμενα, δηλαδή τη γνώριμη σιλουέτα, πρόκειται για τη νέα τέταρτη γενιά του γερμανικού supermini η οποία και αναμένεται να δώσει τα διαπιστευτήριά της τον Σεπτέμβριο στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως και να έχει σε σχέση με τις μεταλλικές επιφάνειες που έχουν αναλάβει να κρύψουν το νέο Corsa, το καμουφλαρισμένο μπροστινό τμήμα αποκαλύπτει την πρόθεση της Opel για σχεδιαστική συνάφεια του νέου supermini με το αστικό Adam.

Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις του, η νέα σχεδίαση αναμένεται να το κάνει να μοιάζει χαμηλότερο και φαρδύτερο, ωστόσο, οι συνολικές του αναλογίες αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο Corsa αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με το Mokka, την Gamma II, όπως κωδικοποιείται από την GM, ενώ, παράλληλα, όπως έχει επισημάνει ο σχεδιαστής του, Mark Adams «η τεχνολογία, η εμφάνιση και οι κινητήρες του θα το ανεβάσουν σε ένα νέο επίπεδο, μεταξύ των πρώτων της κατηγορίας».

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων το νέο Opel Corsa, αναμένεται να διατηρήσει κάποιες από τις συνήθειες της μέχρι τώρα γνωστής εκδοχής του, όπως η διάθεσή του σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να διεκδικήσει ένας νέος τρικύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων, με την υπογραφή της Peugeot ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος και θα προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα σε επίπεδο οικονομίας και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τους γνωστούς ατμοσφαιρικούς του Corsa.

Το πρώτο λόγο στα μοτέρ πετρελαίου θα έχει ένας νέος CDTi προδιαγραφών Euro 6 με χωρητικότητα 1,6 λίτρων ο οποίος διαθέτοντας “de facto” σύστημα stop/start, θα περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από τα 100 γραμμ./χλμ.

Σε ό,τι αφορά την κλεφτή ματιά στο εσωτερικό του, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υιοθετεί το σχεδιαστική κατεύθυνση του Adam σε ό,τι αφορά τους διακόπτες και τα γυαλιστερά πλαστικά, ωστόσο, πρόκειται για σαφώς μια πιο «προσγειωμένη» εκδοχή, ενώ λείπει και η κεντρική οθόνη του infotainment που υπάρχει στο κέντρο του ταμπλό του αστικού lifestyle μοντέλου της Opel.

Παρ΄όλα αυτά δεδομένου ότι πρόκειται για ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο, αυτό αναμένεται να αλλάξει, ενώ το ίδιο θα ισχύσει για την κεντρική κονσόλα η οποία εμφανώς δανείζεται στοιχεία παρελθόντων χρόνων.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει, παρά μόνο προς το θετικότερο, είναι η σαφής αναβάθμιση στην ποιότητα των υλικών που παρατηρείται στο ταμπλό του Corsa με τα πολύ πιο μαλακά πλαστικά τα οποία θα επεκταθούν στο σύνολο των αντίστοιχων επιφανειών του θαλάμου.

Auto Express

Only in

Ο πληθωρισμός εκτινάσει το σουβλάκι και η ακρίβεια καταβροχθίζει τα εισοδήματα

Οι λογαριασμοί ρεύματος, η τιμή των καυσίμων αλλά και των τροφίμων είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια. Πέφτουν και τα τελευταία «κάστρα» με το τυλιχτό σουβλάκι να γίνεται… πολυτελείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024