
Μπαίνει σε καραντίνα η Εθνική του Κονγκό λόγω ‘Εμπολα
Διαδικασία αυτοαπομόνωσης πρέπει να ξεκινήσεη η Εθνική της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό πριν την άφιξή της στο Χιούστον για το Μουντιάλ
Η αποστολή της εθνικής ομάδας της Λ.Δ. του Κονγκό θα πρέπει να αυτοαπομονωθεί σε μια «φούσκα» για 21 ημέρες, προκειμένου να αποφύγει την μόλυνση από τον ιό Έμπολα, εάν θέλει να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες για το Παγκόσμιο Κύπελλο σε λιγότερο από ένα μήνα, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον Λευκό Οίκο.
«Ήμασταν πολύ σαφείς με το Κονγκό: πρέπει να διατηρήσουν την ακεραιότητα της «φούσκας» τους για 21 ημέρες πριν μπορέσουν να έρθουν στο Χιούστον στις 11 Ιουνίου», δήλωσε στο ESPN ο Άντριου Τζουλιάνι, συντονιστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Λευκού Οίκου.
Για να τηρήσει αυτήν την προθεσμία, η ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή προπονείται στο Βέλγιο, πρέπει ν΄αρχίσει άμεσα την διαδικασία αυτοαπομόνωσης.
«Εάν έρθουν και άλλοι άνθρωποι (για να ενταχθούν στην ομάδα), πρέπει να έχουν μια ξεχωριστή «φούσκα» από την ομάδα», πρόσθεσε ο Τζουλιάνι και εξήγησε: «Εάν τελικά έρθουν και ένα από αυτά τα άτομα παρουσιάσει συμπτώματα, αυτό θέτει ολόκληρη την ομάδα σε κίνδυνο να μην μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».
Σε δήλωσή του στο AFP, ο κ. Τζουλιάνι επιβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος «ενθαρρύνει την ομάδα να προστατεύσει τους παίκτες της από την περιττή έκθεση και να διατηρήσει την ακεραιότητα της «φούσκας» της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι είναι σε θέση να συμμετάσχει στο τουρνουά».
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 40χρονο που κατείχε χειροβομβίδα και εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ – Δήλωνε στρατιωτικός
- «Βουνό» τα προβλήματα για τον Γκαγκάτση στην ΕΠΟ
- Μικρολίμανο: Δίκτυο υποστήριξης και σχέδια για «χτύπημα» ψάχνουν οι Αρχές πίσω από τον διαβόητο «Τίτι»
- Γιαννακόπουλος: «Καταλαβαίνω απόλυτα τη δυναμική της στιγμής, όμως δεν σημαίνει οτι ξαναγράφεται η ιστορία»
- Τσουκαλάς: Το δίλημμα Μητσοτάκης ή Ανδρουλάκης είναι το δίλημμα μεταξύ της Ελλάδας των λίγων που πλουτίζουν και των πολλών που δεινοπαθούν
- Σοκαριστικό τροχαίο με έναν νεκρό στη Ζαχάρω – Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε νταλίκα


