Σάββατο 12 Ιουλίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Επτά καταγραφικά ήχου «έγραφαν» στο Συμβούλιο Αρχηγών το 2015, βάσει των οποίων στο τέλος ελέγχθηκαν και συμπληρώθηκαν τα πρακτικά. Και παραδόθηκαν στον Πρόεδρο. Η ίδια διαδικασία και στις άλλες δύο συσκέψεις. Σε καμία από τις τρεις όταν παραδόθηκαν τα πρακτικά δεν δόθηκε ηχητικό γιατί δεν προβλέπεται

Συνταγή: Πένες με ψητή μελιτζάνα

Συνταγή: Πένες με ψητή μελιτζάνα

Μια συνταγή υγιεινή και πεντανόστιμη.

Τα ζυμαρικά αποτελούν πάντα την εύκολη λύση, αν μας έχει πιάσει μια ξαφνική πείνα. Ή απλά δεν έχουμε όρεξη να ιδρώσουμε τη φανέλα στην κουζίνα. Αυτή η συνταγή δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς είναι πιο μπελαλίδικη. Αλλά πεντανόστιμη και υγιεινή.

Πένες ολικής άλεσης με ψητή μελιτζάνα. Η όλη διαδικασία παίρνει περίπου 90 λεπτά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα σε αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Τα υλικά

500 γρ. πένες ολικής αλέσεως
1.250 γρ. φλάσκες μελιτζάνες
300 γρ. ντομάτες κομμένες καρέ
½ κ.σ. ρίγανη
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
4 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
150 γρ. φέτα τριμμένη και λίγη ακόμη για το γαρνίρισμα
Αλάτι
Πιπέρι

Το μυστικό

Συνοδεύεται τέλεια με τριμμένη φέτα για έξτρα γεύση!

Η διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Με το πιρούνι τρυπάμε σε πολλά σημεία τις μελιτζάνες βαθιά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες. Τις ψήνουμε από 45 λεπτά έως 1 ώρα (ανάλογα με το μέγεθος) ώσπου να γίνουν πολύ μαλακές. Τις αφήνουμε για ένα δεκάλεπτο να κρυώσουν.

Τις ανοίγουμε στα δύο. Με το κουτάλι της σούπας σκάβουμε και μαζεύουμε τη σάρκα της μελιτζάνας και πετάμε τη φλούδα. Βάζουμε τα καρέ της ντομάτας σε σουρωτήρι. Πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, κάππαρη και ανακατεύουμε.

Σε κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώσπου να γίνουν al dente. Σουρώνουμε, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, τη στεγνώνουμε και την ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Ρίχνουμε τη μελιτζάνα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις αρχίσει να κολλάει ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί.

Με την κουτάλα τρίβουμε τον πάτο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού όλα τα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε και τη φέτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένη φέτα.

* Πηγή: Vita

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 12 Ιουλίου 2025
Απόρρητο