
24 Ώρες στην Αθήνα: ένα μοναδικό summer itinerary
Μία πρόταση για να περάσεις μία ημέρα στην καλοκαιρινή πρωτεύουσα σαν ευτυχισμένος τουρίστας.
Βρίσκεσαι καλοκαίρι στην Αθήνα. Είτε κατοικείς εδώ, είτε έρχεσαι για 1-2 μέρες για ένα γρήγορο stop πριν σαλπάρεις για τα νησιά, θέλεις να το ζήσεις σαν τουρίστας στην πρωτεύουσα.
Τι κάνεις; Καταρχάς, ξυπνάς νωρίς. Αν έχεις νοικιάσει κάτι στο κέντρο, βγες στο μπαλκόνι και σαν Ολύμπιος θεός πάρε λίγο από την ενέργεια της πόλης.
Πριν πιάσει η ζέστη -που της θερινής Αθήνας δεν είναι και το δυνατό της σημείο- έχεις ήδη βάλει τα ελαφριά σου και βγαίνεις βόλτα. Η Διονυσίου Αεροπαγίτου στις 7- 8 το πρωί είναι ο πιο όμορφος δρόμος του κόσμου. Έχει ηρεμία, δροσιά και λίγο κόσμο, ό,τι πρέπει δηλαδή για το ξεκίνημα της ημέρας και μία ωραιότατη φωτογραφία κάτω από τον ιερό βράχο (αν το έχεις, ανέβα και στην Ακρόπολη).
Φτάνοντας είτε προς Θησείο, είτε προς Στύλους Ολυμπίου Διός θα συναντήσεις πολλά καφέ για να απολαύσεις τον πρώτο της ημέρας. Αν μπεις δε μέσα στην Πλάκα, υπάρχουν και διάφορα μαργαριταράκια με τραπεζάκια σε αυλές ή σε ταράτσες. Διαφορετικά και στο Θησείο οι επιλογές είναι πολλές και εξαρτάται από το γούστο του καθενός.
Απολαμβάνεις το freddo σου και συνεχίζεις τη βόλτα προς Μοναστηράκι. Βολτάρεις στα καλντερίμια της πρωτεύουσας, ψωνίζεις και τίποτα (καθότι παίζουν προσφορές και εκπτώσεις από τον Ιούλιο) και κάνεις δεύτερη στάση για brunch κάπου στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, εκτός αν η βόλτα σε έχει πάει Κουκάκι ή ακόμα και Κεραμεικό/Μεταξουργείο.
Σε όλα αυτά τα σημεία υπάρχουν πληθώρα καφέ και micro diners που μπορείτε να γεμίσετε στομάχι και μπαταρίες.
Έφτασε μεσημέρι. Βόλτες στην παύση. Τι κάνεις; Είτε πας σε κάποια από τις πισίνες του κέντρου, με το σχετικό αντίτιμο βεβαίως, είτε πας στις κοντινές παραλίες της Αθήνας: Εδέμ, Ακτή του Ήλιου, Άγιος Κοσμάς, Αστέρας Γλυφάδας, Βούλα, Μικρό και Μεγάλο Καβούρι, Λίμνη και Ακτή Βουλιαγμένης και πολλές ακόμα για οργανωμένα κέφια (συνήθως και με αντίτιμο).
Κάθεσαι να απολαύσεις το γεύμα σου, χαζεύοντας τη θάλασσα ή μετακινήσε για να βρεις το ταβερνάκι που σκάει το κύμα και μοσχομυρίζει το ψαράκι. Αυτό θα πρέπει να το ψάξεις και προφανώς εξαρτάται που έχεις βρέξει νωρίτερα το κορμί και τι εξυπηρετεί σχετικά κοντά. Να είναι καλά το ίντερνετ και όταν θα έρθει αυτή η ώρα θα τα εντοπίσεις όλα.
Έφτασε η ώρα που ο ήλιος βασιλεύει και κάνει τα πάντα να φαίνονται μαγικά. Θέλεις να το ζήσεις με ένα Aperitivo σε κάποιο beach bar; Θέλεις σε κάποια ταράτσα της πόλης; Θέλεις στο Stavros Niarchos που προσφέρει θάλασσα και πάρκο και θέα πόλη; Όπου και να αποφασίσεις να το ζήσεις, θα είναι συγκλονιστικό.
Επιστρέφεις δωμάτιο/σπίτι, κάνεις ένα αναζωογονητικό μπάνιο και ξεκουράζεσαι για καμία ώρα, καθότι έχει πέσει η νύχτα και η Αθήνα βάζει τα καλά της.
Βγαίνεις κατά τις 10 και αρχίζει το απίθανο bar hopping, ξεκινώντας από το ύψος του Συντάγματος και φτάνοντας στο φινάλε (;) μέχρι το Μοναστηράκι. Τα μπαράκια είναι αμέτρητα (κάποια στις λίστες με τα καλύτερα του κόσμου), που σημαίνει βολτάρεις και όπου σου αρέσει η μουσική και ο κόσμος, κάθεσαι για ένα ποτάκι. Συνεχίζεις στο επόμενο, μέχρι να αποφασίσει ο ουρανίσκος σου να τσιμπήσει κάτι after hours. Βρίσκεσαι άλλωστε στο κέντρο που όλο και κάτι θα βρεις.
Tip 1: Το must do bar hopping ή αλλιώς μπαρότσαρκα, σε μία πόλη που δεν κοιμάται, μπορεί να συνεχιστεί μέχρι ο ήλιος να εμφανιστεί πάλι εγκαινιάζοντας την επόμενη ημέρα.
Tip 2: Πολλά και ωραία μπαρ θα βρεις στην Ασκληπιού, στα Εξάρχεια, στο Κολωνάκι, στην Κυψέλη, στα Πετράλωνα, στο Κουκάκι και εννοείται σε Γκάζι και Ψυρρή. Το σενάριό μας απλά αναφέρεται σε μία βόλτα στο καρά-κέντρο της Αθήνας αλλά μην πτοηθείς, με τα πόδια είναι πολλές από αυτές τις περιοχές.
Final tip: Μην κλείσεις πριν τις 4-5 π.μ. γιατί σημαίνει ότι κάτι δεν έκανες. Καλό αθηναϊκό καλοκαίρι!
- Μασκ: Το Grok «καίει» τον μεγιστάνα της τεχνολογίας και το Χ – Έγραψε επαινετικά σχόλια για τον Χίτλερ
- Πώς «έσπασε» στη ΓΑΔΑ η Ειρήνη Μουρτζούκου – «Δεν αντέχω άλλο»
- VW Caddy eHybrid: Νέα plug-in αποδοτική εναλλακτική
- Γιατί η αύξηση των αμυντικών δαπανών δεν είναι το τίμημα για την ειρήνη και την ευημερία;
- Ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις