
Στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική ο Μητσοτάκης – Το έγγραφο που επικαλείται ο Φάμελλος
«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν θα αφήσει να μείνει κάτι κρυφό και αναπάντητο στη σύνταξη αιτήματος προκαταρκτικής επιτροπής», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος
Στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εν όψει της πρότασής του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη μπαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Σωκράτης Φάμελλος σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε επικαλείται έγγραφο της δικογραφίας που έχει ως πρώτο παραλήπτη τον πρωθυπουργό.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα αφήσει να μείνει κάτι κρυφό και αναπάντητο στη σύνταξη αιτήματος προκαταρκτικής επιτροπής. Υπάρχει έγγραφο στη δικογραφία, με πρώτο παραλήπτη τον πρωθυπουργό, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στις 20/9/2021, που αναφέρει στο ότι ο ΟΣΕ λειτουργεί σε κόκκινη γραμμή και ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.
Ακολούθως τόνισε πως «δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να το κρύψει; Δικαιούνται άλλα κόμματα να το κρύψουν και να μην μπει στην Προανακριτική;».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σε συνέντευξη ότι το μπάζωμα έγινε ‘με καλό σκοπό’. Προέκυψε όμως από τα πορίσματα ότι υπήρξε αλλοίωση και καταστροφή στοιχείων με το μπάζωμα που δεν επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων. Έγινε τελικά για καλό σκοπό ή όχι η αλλοίωση του πεδίου; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην Προανακριτική».
Καταληκτικά τόνισε ότι «προφανώς πρέπει να τεθούν ερωτήματα και για τον κ. πρωθυπουργό». Το έγγραφο που επικαλέστηκε ο κ. Φάμελλος είναι η επιστολή (δείτε εδώ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
«Αντιλαμβάνεται πλέον και ο πιο αδαής, ότι ο ΟΣΕ λειτουργεί πάνω σε μία κόκκινη γραμμή, καθώς η έλλειψη προσωπικού σε καίριες ειδικότητες δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και το μεταφορικό έργο των εταιρειών εκμετάλλευσης», τόνιζαν, μεταξύ άλλων, οι συνδικαλιστές.
Παράλληλα προσέθεταν πως «εκφράζουμε δε, το φόβο και την αγωνία μας, ότι η επί σειρά ετών διαμορφωμένη κατάσταση, δεν είναι αναστρέψιμη, αν δεν εξευρεθούν άλλες λύσεις για άμεσες προσλήψεις, καθώς ούτε ο πατριωτισμός των Σιδηροδρομικών, που εργάζονται με ανιδιοτέλεια, επαρκεί για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του Σιδηροδρόμου».
Όσα ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος:
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αφήσει να μείνει κάτι κρυφό και αναπάντητο στη σύνταξη αιτήματος προκαταρκτικής επιτροπής.
Υπάρχει έγγραφο στη δικογραφία, με πρώτο παραλήπτη τον πρωθυπουργό, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στις 20/9/2021, που αναφέρει στο ότι ο ΟΣΕ λειτουργεί σε… pic.twitter.com/T62aUyhwkt
— Socratis Famellos (@SFamellos) May 23, 2025
- Δαμασκός: Ο Αλ-Σάρα υπόσχεται τιμωρία των υπεύθυνων για την επίθεση αυτοκτονίας στον Προφήτη Ηλία
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την απόκτηση της Ελισάβετ Ηλιοπούλου
- Ο Χαγιά Χασίν πήρε έγκριση από την ΕΕΑ, για την απόκτηση των μετοχών του Ατρόμητου
- Λαμία: Πώς έγινε η άγρια δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία – Βρέθηκε το φονικό μαχαίρι στο σπίτι του δράστη
- Η ιδιοφυής Αμερικανίδα σχεδιάστρια μόδας που πρόσθεσε στα γυναικεία ρούχα τσέπες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις