
Το Κίεβο ζητά συνάντηση Ζελένσκι και Πούτιν – Αποφασίστηκε ανταλλαγή 2.000 αιχμαλώτων πολέμου
Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη διήρκησαν περίπου δύο ώρες - Αποφασίστηκε ανταλλαγή αιχμαλώτων και νέος γύρος συνομιλιών σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί - Όλες οι εξελίξεις στο in
Περίπου δύο ώρες διήρκησαν οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη, οι πρώτες απευθείας διαπραγματεύσεις μετά την αποτυχία εκείνων του 2022.
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον
Σε ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων πολέμου από την κάθε πλευρά συμφώνησαν Μόσχα και Κίεβο.
Η ουκρανική αντιπροσωπεία ζήτησε να γίνει συνάντηση Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο αντιπροσωπειών, οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν διεξοδικότερα τις προτάσεις τους για εκεχειρία, ενώ πτυχές του ζητήματος συζητήθηκαν και σήμερα.
Οι συνομιλίες Ουκρανίας και Ρωσίας θα συνεχιστούν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό επικεφαλής, Ρουστέμ Ουμέροφ, η ημερομηνία έχει συμφωνηθεί, αλλά δεν έχει γίνει δημοσίως γνωστή.
Αποχώρηση της Ουκρανίας από τα μερικώς κατεχόμενα εδάφη φαίνεται να ζήτησε η Ρωσία
Στις πρώτες διαρροές για την έκβαση των συνομιλιών, ουκρανικές πηγές δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters ότι η ρωσική πλευρά απαίτησε από την ουκρανική να παραχωρήσει νέα εδάφη. Ουκρανός αξιωματούχος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» αυτές τις απαιτήσεις που στόχο είχαν τον εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων.
«Οι Ρώσοι εκπρόσωποι προβάλλουν απαράδεκτες απαιτήσεις που υπερβαίνουν τα όσα συζητήθηκαν πριν από τη συνάντηση», συμπεριλαμβανομένης «της αποχώρησης των ουκρανικών δυνάμεων από μεγάλα τμήματα του ουκρανικού εδάφους που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διπλωματική πηγή που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Συνομιλία Ζελένσκι και Τραμπ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τους Κιρ Στάρμερ, Εμανουέλ Μακρόν, Φρίντριχ Μερτς και Ντόναλντ Τουσκ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να κάνει τα ταχύτερα δυνατά βήματα για να φέρει πραγματική ειρήνη και είναι σημαντικό ο κόσμος να κρατήσει μια ισχυρή στάση».
Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι η «θέση» της Ουκρανίας είναι ότι πρέπει να ακολουθήσουν «σκληρές» κυρώσεις εάν η Ρωσία απορρίψει μια «πλήρη και υπό όρους κατάπαυση του πυρός».
Όλα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, όπως τα κάλυψε το in
- Επενδυτικό ενδιαφέρον για ευρωπαϊκές εταιρείες λογισμικού
- To μεγάλο στοίχημα για τις αλυσίδες casual dining
- Τι θα γίνει αν το Ιράν προσπαθήσει να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.06.2025]
- Η Βόρεια Ευρώπη αντιμετωπίζει κύμα καύσωνα – Οι υγειονομικοί χτυπούν καμπανάκια στους πολίτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις