Υποκλοπές: Η εμπλοκή Κομνόπουλου και τα εμβάσματα που δεν ελέγχθηκαν
Η Δικαιοσύνη αγνόησε τρία εμβάσματα από την κοινοπραξία της Intellexa σε εταιρεία του κ. Κομνόπουλου, ο οποίος είχε μεριμνήσει για την εγκατάσταση της Intellexa στο Ελληνικό.
- Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο είναι γεγονός! - Ποιες πόλεις θα συνδέει και πόσες ώρες θα διαρκεί;
- Αδιανόητο περιστατικό στην Κυψέλη: 47χρονος μαχαίρωσε σκύλο - Εξετάζεται εμπλοκή του σε περιπτώσεις θανάτωσης ζώων
- Μπορεί η Ρωσία να βυθίσει την Ευρώπη στο σκοτάδι; Η Βρετανία ετοιμάζεται για κυβερνοπόλεμο
- «Cancel» τώρα: Τα trends στο TikTok που αφήνουμε στην άκρη
Πριν από 3 μήνες κι ενώ είχε δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για το σκάνδαλο των υποκλοπών από τον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, προκάλεσε εντύπωση η απουσία της οποιασδήποτε αναφοράς, της έρευνας της δικαιοσύνης, στις εταιρείες Κεστρέλ και Rafnar, του επιχειρηματία Σταύρου Κομνόπουλου, για τις οποίες υπήρχαν ατράνταχτες αποδείξεις ότι είχαν σχέση με την Intellexa, που διαχειριζόταν το λογισμικό παρακολούθησης Predator.
Από τη δημοσιογραφική έρευνα έχει αποδειχθεί ότι οι εταιρείες του κ. Κομνόπουλου, Rafnar και Κεστρέλ μεσολάβησαν προκειμένου να δημιουργηθεί η υποδομή του Predator στην Ελλάδα, διευκολύνοντας τόσο την εγκατάσταση της Intellexa στην περιοχή του Ελληνικού, όσο και τη διαμονή των ισραηλινής καταγωγής προγραμματιστών της στα νότια προάστια των Αθηνών. Ειδικά στην περίπτωση του Ρότεμ Φάρκας – δημιουργού του Predator – η Κεστρέλ πλήρωνε το ενοίκιο στο σπίτι που έμενε στο Παλαιό Φάληρο.
Νέα στοιχεία
Σήμερα, ο ιστότοπος Inside Story με νέο του δημοσίευμα ρίχνει κι άλλο φως στην υπόθεση. Ειδικότερα, αποκαλύπτει ότι η Κεστρέλ του κ. Κομνόπουλου πλήρωνε κι άλλο ένα ενοίκιο σε σπίτι στη Γλυφάδα. Σε αυτό διέμενε για σχεδόν δύο χρόνια, ένας άλλος Ισραηλινός, ο Μερόμ Χαρπάζ, τεχνικός διευθυντής της Intellexa, ο οποίος στις 16/9/2024 μπήκε σε λίστα διεθνών κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τον ρόλο του στις παράνομες υποκλοπές μέσω του Predator.
Εκτός αυτού αποκαλύπτεται η ύπαρξη τριών εμβασμάτων ύψους 75.000 ευρώ από την εταιρεία Feronevo Ltd. που ανήκει στην κοινοπραξία της Intellexa προς την εταιρεία European Investment Holdings, εταιρεία του Κομνόπουλου στο ΔΣ της οποίας μετείχε και ο κ. Παναγιώτης Ταμβακίδης, (συγγενής του κ. Κομνόπουλου), ο οποίος κατά την επίμαχη περίοδο ήταν αντιπρόεδρος της Κεστρέλ και διαχειριστής της Rafnar.
Δεν ελέγχθηκαν τα εμβάσματα
Εντύπωση για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης αποτελεί το γεγονός ότι τα στοιχεία για τις καταθέσεις των 75.000 ευρώ είχαν δοθεί από την Οικονομική Αστυνομία στον Άρειο Πάγο ήδη από τις αρχές του 2023, ωστόσο δεν αξιοποιήθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κομνόπουλος δεν φαίνεται να ρωτήθηκε για τα συγκεκριμένα εμβάσματα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κομνόπουλος έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα πως είχε πολυετή γνωριμία με τον Φέλιξ Μπίτζιο (μέτοχο της Intellexa), ενώ είχε αρνηθεί την οποιαδήποτε σχέση και γνωριμία τόσο με τον Ταλ Ντίλιαν όσο και με τον Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, τους ισραηλινούς που συνεργάζονταν στις παράνομες παρακολουθήσεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.
Πριν από λίγες μέρες πάντως, ήρθε στο φως άλλη μια «αστοχία» της Δικαιοσύνης στη διερεύνηση του σκανδάλου. Πρόκειται για τη μη κλήση ενός άλλου σημαντικού μάρτυρα για την υπόθεση, του Αιμίλιου Κοσμίδη, ο άνθρωπος που φέρεται να πλήρωνε την ειδική πλατφόρμα για την αποστολή των «μολυσμένων» sms σε στόχους παρακολούθησης, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νίκος Ανδρουλάκης κ.α. Ο ίδιος δήλωσε πλήρη άγνοια, ωστόσο παραμένει εντυπωσιακό το γεγονός ότι ουδέποτε κλήθηκε να καταθέσει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις