Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κεχαγιά: Δεν αποκλείουμε ο Μητσοτάκης να πάει σε πρόωρες εκλογές

Κεχαγιά: Δεν αποκλείουμε ο Μητσοτάκης να πάει σε πρόωρες εκλογές

Η Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι «η κοινωνία δεν θέλει μια ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Για «άρπα κόλλα ανασχηματισμό», που ήταν «εκτός προγράμματος», έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά, τον οποίο απέδωσε στην «καθίζηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως σημείωσε, οι εξελίξεις είναι πυκνές και στον χώρο της Κεντροδεξιάς, όχι μόνο στην Κεντροαριστερά, ενώ τόνισε πως «έχουμε και την έκφραση δυσαρέσκειας από αρκετά κορυφαία στελέχη της ΝΔ, με κάποιους από αυτούς να θέτουν θέμα για την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το πρόσωπο που θα προτείνει ο πρωθυπουργός».

«Το 15% μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρωτιά στις εκλογές»

Η Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στην ΕΡΤ1, σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν πετάμε τη σκούφια μας για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά δεν τα βάφουμε και μαύρα».

Εξήγησε πως, δεδομένων των εκλογικών αποτελεσμάτων στο σύνολό τους, «το 15% είναι ένα ποσοστό που μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε δυναμικά και να διεκδικήσουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές με αξιώσεις, δηλαδή την πρωτιά» και προσέθεσε πως «οι ευρωεκλογές ήταν μία κάλπη στην οποία αποδοκιμάστηκε η κυβερνητική πολιτική και το 41% έγινε 28%, άρα αποδοκιμάστηκε και το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη».

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι η κοινωνία δεν θέλει μια ανεξέλεγκτη ΝΔ. Και ταυτόχρονα θέλει, ενδεχομένως, έναν αντίπαλο πόλο που θα διώξει τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη από την κυβέρνηση»

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πτώση της ΝΔ και θεωρούμε ότι αυτή θα συνεχιστεί. Άλλωστε, ο ανασχηματισμός δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει πολιτική και να ευνοήσει τον μέσο πολίτη, τουλάχιστον στο θέμα της ακρίβειας», υπογράμμισε η Βούλα Κεχαγιά.

Για την συνεργασία και την πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα συνεχίσει με την αυτόνομη πορεία του» και προσέθεσε πως «έχει διατυπώσει μία πρόταση προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις για συμπόρευση, αρχικώς, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Με προτάσεις νόμου, ούτως ώστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να πιέζεται και να βελτιώσει, ενδεχομένως, τις πολιτικές της», ενώ είπε πως, μέχρι στιγμής, «δεν έχουμε δει ανταπόκριση από το ΠΑΣΟΚ, πράγμα κατανοητό λόγω των εξελίξεων στο εσωτερικό του».

«Η πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο και κοινό υποψήφιο αποτελεί επέκταση της παραπάνω θέσης, είναι το επόμενο βήμα. Αν η συμπόρευση προχωρήσει και είναι αποδοτική στο κοινοβουλευτικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο των κοινωνικών φορέων, κι αν η κοινωνία έρθει και πει ότι είναι αξίωση να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να δούμε έναν μεγάλο φορέα της Κεντροαριστεράς, τότε λοιπόν, θεωρητικά, θα εξελιχθούν προς αυτή την κατεύθυνση τα πράγματα», σημείωσε επίσης.

Και τόνισε πως, σε αυτή την περίπτωση, «ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει ήδη από τώρα ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης, ότι θα είναι υποψήφιος για να τεθεί επικεφαλής ενός σχήματος της Κεντροαριστεράς, αν τα πράγματα φτάσουν μέχρι εκεί. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει να παίρνει πρωτοβουλίες προς την κοινωνία ή δεν θα καταθέτει προτάσεις νόμου, ασχέτως αν τα άλλα κόμματα ακολουθούν ή κάνουν τις δικές τους προτάσεις», διευκρίνισε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι η κοινωνία δεν θέλει μια ανεξέλεγκτη ΝΔ. Και ταυτόχρονα θέλει, ενδεχομένως, έναν αντίπαλο πόλο που θα διώξει τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη από την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείουμε ο κ. Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές πριν την εξάντληση της τετραετίας», όπως είπε.

Για την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νέα Αριστερά

Ερωτηθείσα για την πρόταση συνεργασίας που απηύθηνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλεύση Ελευθερίας, η Βούλα Κεχαγιά ανέφερε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης αναγνωρίζει στην κ. Κωνσταντοπούλου και στην κοινοβουλευτική της ομάδα τη στάση που έχει κρατήσει στο έγκλημα των Τεμπών».

Όσο για τη Νέα Αριστερά, τόνισε πως «λεχει υφαρπάξει τις έδρες και η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση κατέδειξε ότι δεν υπάρχει κοινωνική αντιστοίχηση του εκλογικού τους αποτελέσματος με τις 11 έδρες που έχουν καταλάβει και κατέχουν, μετά την υφαρπαγή, στη Βουλή».

«Επίσης, ακούμε τη Νέα Αριστερά να εξαιρεί από τις διεργασίες για την Κεντροαριστερά τον Στέφανο Κασσελάκη», προσέθεσε, για να σημειώσει χαρακτηριστικά: «Είναι οι ίδιοι που κατά το παρελθόν δεν ήθελαν να ακούν για το Κέντρο και για τον προοδευτικό χώρο και δεν επιθυμούσαν τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα ομνύουν στην Κεντροαριστερά;».

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος, η Βούλα Κεχαγιά σχολίασε δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «όλοι θέλουμε και επιδιώκουμε την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα είπε αυτό που είναι αυτονόητο και που ταιριάζει με τον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς. Ο αντίπαλος, προφανώς, είναι η δεξιά και η νεοφιλελεύθερη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρέστη στο συνέδριο του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα «και είχε μια θερμότατη χειραψία μαζί του. Διατηρούν πάρα πολύ καλές σχέσεις κι επικοινωνούν τακτικά. Δεν χρειάζεται να αναζητούνται αφορμές που να δείχνουν ότι υπάρχει, δήθεν, κάποιο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Sports in

Ο Covid-19 «εισέβαλε» στο Ολυμπιακό Χωριό

Κρούσμα κορωνοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού, λίγο πριν αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024