Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάνης Μουρατίδης: «Στον β’ κύκλο του ‘Maestro’ έρχεται μια ‘ανατροπάρα’»

Φάνης Μουρατίδης: «Στον β’ κύκλο του ‘Maestro’ έρχεται μια ‘ανατροπάρα’»

Ο αγαπημένος ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης μίλησε για την καριέρα του, τους γιους του, την τηλεόραση και τη μεγάλη ανατροπή που θα δούμε στο «Maestro».

Μια αποκλειστική, άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο Φάνης Μουρατίδης.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του, τους γιους του, την τηλεόραση και τη μεγάλη ανατροπή που θα δούμε στο «Maestro».

«Έχω απογοητευτεί από ανθρώπους που θαύμαζα»

«Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ από ανθρώπους που θαύμαζα, τους θεωρούσα σπουδαίους για τη δουλειά μας και η επαφή μου μαζί τους, γκρέμισε τα όνειρά μου. Δεν είμαι της θεωρίας ότι το ταλέντο ενός σπουδαίου καλλιτέχνη εξαγνίζει τα πάντα, πρέπει ο σπουδαίος καλλιτέχνης να είναι και σπουδαίος άνθρωπος», λέει και συμπληρώνει:

«Σε μία περίπτωση δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ και έφυγα από τη δουλειά, ήταν πολύ δύσκολο για μένα, ‘αποκαθηλώθηκε’ το πρόσωπο μέσα σε επτά πρόβες. Στην ογδόη πρόβα έφυγα, επρόκειτο για συνάδελφο ηθοποιό και σκηνοθέτη. Έφυγα από τη δουλειά και δεν είχα να φάω, ήμουν άνεργος».

Όπως λέει ο γνωστός ηθοποιός:

«Μου έχει τύχει να μου κάνει παρατήρηση νεότερος συνάδελφος γιατί η δική μου γενιά γελάει με πράγματα, στα οποία η νεότερη γένια δεν βρίσκει κανένα χιούμορ. Επειδή είμαι μίας παλιάς γενιάς που κάποια πράγματα ήταν χαριτωμενιές, σήμερα, εν έτει 2023, διαβάζονται αλλιώς και οφείλω να προσαρμοστώ και να το σεβαστώ».

«Η προσέγγισή μας από το κοινό έχει να κάνει με την πρόθεση και τη διάθεση με την οποία μας πλησιάζουν, μας έχουν τύχει τριτοκοσμικές ασχήμιες. Μπορεί να σου τύχει από ένα χτύπημα στην πλάτη, μέχρι να σε πιάσει ο άλλος από τον λαιμό και να σε σέρνει επειδή το βρίσκει διασκεδαστικό.

«Οι συνάδελφοι που παίρνουν κάποια θέση, έχουν τρομάξει από κακές συμπεριφορές, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν πράγματα. Για μένα είναι συγκινητικό και με ορίζει όταν άνθρωποι έρχονται να μου πουν τον πόνο και το πρόβλημά τους, να ακουμπήσουν πάνω μου δικά τους πράγματα. Υπάρχουν βέβαια και τα ‘γαϊδούρια’ που σε προσεγγίζουν κάπως και πρέπει να τους πεις ‘σε παρακαλώ τώρα’», συμπληρώνει.

Για το ‘Maestro’

Για τη δημοφιλή σειρά του MEGA, στην οποία συμμετέχει, που φιλοξενείται στην πλατφόρμα του Netflix και ο β’ κύκλος της αναμένεται από το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν, «Maestro», τόνισε:

«Η αίσθησή μου είναι ότι με το ‘Maestro’ ο κόσμος κάτι σαν να κατάλαβε περισσότερο για μένα, ξανακοίταξε τις ταμπέλες και τις ταυτότητες στα πράγματα. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην αναλογία άνθρωπος – καλλιτέχνης έχει πάει την εξίσωση σε ανώτερο επίπεδο, έχει αισθητική και παιδεία».

«Συγχαρητήρια στους γονείς του Χριστόφορου, γιατί έκαναν αυτό το παιδί που είναι εξαιρετικός άνθρωπος, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να σταθεί στους συνεργάτες του. Αν ο Χριστόφορος υψώσει τη φωνή σε κάποιο γύρισμα, θα έχει σίγουρα δίκιο κι όμως θα ζητήσει ‘συγγνώμη’ που την εννοεί και όχι για δημοσιές σχέσεις».

Για τον δεύτερο κύκλο της σειράς, ο οποίος αναμένεται με μεγάλη αγωνία καθώς θα έχει συγκλονιστικές εξελίξεις και αποκαλύψεις, λέει:

«Ο δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει μία ‘ανατροπάρα’ που θα τα αλλάξει όλα. Στη σειρά μπαίνει και ο Κώστας Μπερικόπουλος ως αστυνομικός. Δε θα πω τίποτε ούτε για τον Γιάννη Τσορτέκη που δολοφονείται στον πρώτο κύκλο, θα μείνω εχέμυθος. Το μονό που μπορώ να αποκαλύψω για τον ηρώα που υποδύομαι, τον δήμαρχο, είναι ότι η προσωπική του ζωή αλλάζει. Είναι πολύ πιθανό ο δεύτερος κύκλος του ‘Maestro’ να αποτελείται από δύο μέρη».

«Αν δεν υπήρχε η Άννα Μαρία…»

Μιλώντας για τον γάμο του με την επίσης ηθοποιό Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τα παιδιά τους, σημειώνει:

«Οι γιοι μας είναι πλέον 15,5 και 14,5 ετών, στην εφηβεία. Μαζί με την Άννα Μαρία κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καινούργιο που ανακαλύπτουμε κάθε φορά. Με τα παιδιά πάντα νομίζεις ότι κλείνει ένα κεφάλαιο, άλλα έρχονται καινούργια που δεν περίμενες. Αν δεν υπήρχε η Άννα Μαρία θα το ‘έχανα’ με τα παιδιά».

Όσο για τον ίδιο;

«Έχω ένα θέμα με την αφηρημάδα μου και αυτό είναι το κουραστικό μου κομμάτι. Μπορεί να φύγω από το σπίτι και να γυρίσω πέντε φορές καθώς ξεχνάω πράγματα. Έχει τύχει να πάω στο σχολείο με τις τσάντες των παιδιών, έχοντας ξεχάσει τα παιδιά στο σπίτι. Η αγωνία για τα παιδιά σου δεν φεύγει ποτέ, αλλά οι μητέρες μας ήταν σε πιο ασφαλή θέση από εμάς, καθώς μέσα στο σπίτι έχουμε το διαδίκτυο ως εχθρό. Στα χρόνια μας, ένα περιοδικό ερωτικού περιεχομένου έπρεπε να περάσει από 40 χέρια κρυφά, ενώ σήμερα η πρόσβαση σε τέτοιο υλικό γίνεται άμεσα και ακαριαία».

«Άπαξ και ανέβεις στο σανίδι…»

Για την υποκριτική και το επάγγελμα του ηθοποιού, λέει:

«Η υποκριτική ήταν πάντα ανοιχτή, ο Αυλωνίτης ήταν φροντιστής, ο Ρίζος ήταν υποβολέας με σπουδές νομικής και όμως έκαναν τεράστια καριέρα ως ηθοποιοί. Η δουλειά του ηθοποιού ήταν πάντα ανοιχτή, το δύσκολο κομμάτι είναι η επιβίωση, άπαξ και ανέβεις στο σανίδι, δύσκολα σε φαντάζεσαι κάτω από αυτό. Βρέθηκα πολλές φορές στο δίλημμα της παρουσίασης εκπομπής στην τηλεόραση, ο λόγος που θα το έκανα είναι γιατί είναι το μοναδικό πράγμα που δεν έχω κάνει. Μου έχουν προτείνει αρκετά πράγματα κατά καιρούς, κατά βάση τηλεπαιχνίδια και κάποια στιγμή και πρωινές εκπομπές. Είχε έρθει ως υπόθεση εργασίας μία πρωινή εκπομπή με έμενα και την Άννα Μαρία, αλλά το είχαμε αποκλείσει».

Ο δημοφιλής ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εγώ, εγώ… κι εγώ» στο θέατρο «Αλάμπρα».

«Στο ανακαινισμένο θέατρο ‘Αλάμπρα’ ανεβαίνει το ‘Εγώ, εγώ… κι εγώ’ του Florian Zeller. Όλη η ιστορία πατάει στο όνομα του μουσικού δίσκου που έψαχνε ο πρωταγωνιστής. Την ήμερα που ο πρωταγωνιστής βρίσκει τον συλλεκτικό δίσκο, συμβαίνουν τα πάντα στο σπίτι του και δεν ξέρουμε αν τελικά καταφέρει να τον ακούσει».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024