
ΗΠΑ: Εβραίοι ακτιβιστές κατέλαβαν το Άγαλμα της Ελευθερίας διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα
Μία ακόμη διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης
Εκατοντάδες Εβραίοι ακτιβιστές στις ΗΠΑ κατέλαβαν ειρηνικά το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη για να απαιτήσουν τον τερματισμό των “γενοκτονικών βομβαρδισμών” του Ισραήλ κατά των αμάχων στη Γάζα και την κατάπαυση του πυρός.
Ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια που έφεραν τα συνθήματα “Οι Εβραίοι απαιτούν κατάπαυση του πυρός τώρα” ή “Όχι στο όνομά μας”, οι διαδηλωτές της ομάδας Jewish Voice for Peace ξεδίπλωσαν τη Δευτέρα πανό που έγραφαν “Όλος ο κόσμος παρακολουθεί” και “Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι” στη βάση του ορόσημου της Νέας Υόρκης.
“Οι Εβραίοι απαιτούν κατάπαυση του πυρός τώρα”

«Οι Εβραίοι λένε κατάπαυση του πυρός τώρα»
Ήταν η τελευταία φιλοπαλαιστινιακή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την έναρξη του πολέμου πριν από ένα μήνα.
Το Σάββατο, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για να ζητήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και να καταγγείλουν την πολιτική των ΗΠΑ για την υποστήριξη του Ισραήλ.

«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί»

«Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι»
Στα τέλη Οκτωβρίου, χιλιάδες άνθρωποι κατέλαβαν τον τεράστιο σταθμό Grand Central στο Μανχάταν με τα ίδια αιτήματα.
⭕?? “Never again for anyone” – Jews at the Statue of Liberty demanding ceasefire in Gaza!
? People rally around the world stands with Palestinian because it’s not the matter of religion, it’s the matter of humanity. #GazaGenocide #IsraelisaGenocidalState #CeasefireForGaza pic.twitter.com/CdWZDxtm3h
— Amira Abrg (@Amrabrgn) November 7, 2023
Ξεχωριστά, χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι από εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ, έκλεισαν τη γέφυρα του Μπρούκλιν, που οδηγεί από το Μανχάταν στην πολυπολιτισμική και μοντέρνα συνοικία απέναντι από τον Ανατολικό Ποταμό.
- Δύο συλλήψεις στην Καστοριά για τηλεφωνικές απάτες – Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ
- Ο στρατός έστησε νέα πεζογέφυρα στον Κηφισό μήκους 15 μέτρων σε μία νύχτα – Πώς έγινε η εγκατάσταση
- Ο Ντε Λαουρέντις απέρριψε μυθική πρόταση 2 δισ. ευρώ για τη Νάπολι
- Euroleague: Πόση είναι η αμοιβή που θα πάρουν οι διαιτητές του τελικού Ολυμπιακός-Ρεάλ
- Γάζα: Ισραηλινή επιδρομή σκοτώνει βρέφος και τους γονείς του στη Νουσεϊράτ
- Κάννες 2026: 2ος Χρυσός Φοίνικας στον Κρίστιαν Μουνγκίου για το Fjord – H επίθεση στον Πούτιν, όλοι οι νικητές


