newspaper
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Δεν θέλω τέτοιο «Φίλη» που να με κάνει πικρά να πληγωθώ

Ανακοίνωση Δήμου κατά Δήμου για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Ανακοίνωση Δήμου κατά Δήμου για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στους Δήμους Λάρισας και Πέλλας για την αποστολή βοήθειας από τον Δήμο Πέλλας σε πληττόμενο από τις πλημμύρες χωριό. Το in έχει το ρεπορτάζ.

Αντιδεοντολογική και καταδικαστέα ενέργεια του Δήμου Πέλλας, είναι ο τίτλος σε κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Δήμου Λάρισας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου Πέλλας σε πληγείσες περιοχές της Λάρισας.

Η ανάρτηση προσθέτει:

«Πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι οχήματα του Δήμου Πέλλας με είδη πρώτης ανάγκης, βρέθηκαν σε χωριά του Δήμου μας, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει οποιαδήποτε συνεννόηση με το Δήμο Λαρισαίων, ο οποίος διακινεί συντεταγμένα κάθε είδους βοήθεια προς τους πληγέντες. Εννοείται ότι στα εν λόγω χωριά έχει σταλεί από το Δήμο μας, ό,τι χρειάστηκε σε συνεννόηση και συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Η βοήθεια του Δήμου Πέλλας, διακινείται από υποψήφια συνδυασμού της αντιπολίτευσης.

Πηγή φωτογραφίας: facebook Δήμου Λάρισας

Η συγκεκριμένη ενέργεια, είναι σαφώς αντιδεοντολογική, καταδικαστέα και έξω από το πνεύμα αλληλεγγύης που έχουν επιδείξει στο παρελθόν, τόσο ο Δήμος Λαρισαίων προς άλλους Δήμους που χρειάστηκαν στήριξη και βοήθεια, όσο και πολλοί Δήμοι απ΄ όλη τη χώρα προς τη Λάρισα και άλλους Δήμους της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης θεομηνίας.

Για το θέμα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης έχει εκφράσει τη διαμαρτυρία του στο δήμαρχο Πέλλας και έχει ενημερώσει την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)»

Με νεότερη ανακοίνωση ο Δήμος Λάρισας αναφέρει; «Σχετικά με τη βοήθεια του Δήμου Πέλλας, σημειώνουμε ότι όποιος φορέας, νομικό ή φυσικό πρόσωπο επιθυμεί να προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες από την πλημμύρα, οφείλει να συνδράμει τις πιστοποιημένες δομές του Δήμου Λαρισαίων οι οποίες έχουν αναλάβει συνολικά την ευθύνη της στήριξης των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια.

Αυτό κάνουν εκατοντάδες φορείς, επιχειρήσεις και δεκάδες Δήμοι, οι οποίοι προσεγγίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Λάρισας, που έχει την ευθύνη για τη στήριξη των πληγέντων, τη συνολική εικόνα των αναγκών και το συντονισμό της βοήθειας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να προσφέρεται αποσπασματικά και για άλλους λόγους πέρα από την στήριξη των αναγκών των πλημμυροπαθών».

Δήμαρχος Πέλλας: «Ανθρωπιστική βοήθεια στείλαμε. θα στείλουμε και άλλη».

φωτογραφία αρχείου

Το in ως όφειλε για να έχει μια συνολική εικόνα της κατάστασης, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πέλλας που σημείωσε:

«Πιθανόν κάποιοι συνεργάτες μας δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Λάρισας και κατευθύνθηκαν μετά από συνεννοήσεις προφανώς σε κάποια χωριά για να παραδώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν είμαστε οι μοναδικοί που στείλαμε βοήθεια. Τι να πω; Αφού δεν περιορίστηκε ο Δήμος Λάρισας σε μια προφορική επικοινωνία μαζί μας για το γεγονός και το δημοσιοποίησαν…Εμείς βοήθεια στείλαμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε βοήθεια».

Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο της Πέλλας  Γρηγόρη Στάμκο αν τα πράγματα τελικά έφτασαν και παραδόθηκαν και σε ποιο χωριό: «Φυσικά τα πράγματα παραδόθηκαν στο χωριό Μάνδρα. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι του Δήμου Πέλλας εισέφεραν αγαθά πρώτης ανάγκης. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αντίδραση του Δήμου Λάρισας. Με τόσο κόσμο που έχει ανάγκη. Δεν θέλω να δοθεί συνέχεια. Εμείς θα συνεχίσουμε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και σε άλλες περιοχές. Και στη Λάρισα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μου ανέλαβε τις συνεννοήσεις. Από όσο ξέρω την πρώτη φορά δεν κατέστη δυνατό να μιλήσουμε με τον Δήμο. Νομίζω πως τώρα αυτό άλλαξε».

Only in

Όλοι εναντίον όλων για το νερό - Ο «λογαριασμός» της υπερθέρμανσης έχει φτάσει

Με γιγαντιαίους κρατήρες αντιμετωπίζει η Γαλλία την απειλητική λειψυδρία, ξεσηκώνοντας όμως χιλιάδες Γάλλους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023