Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγή... «Πλεύσης» για τις λίστες - «Φάλτσο η πορεία» λένε υποψήφιοι και αποχωρούν

Αλλαγή… «Πλεύσης» για τις λίστες – «Φάλτσο η πορεία» λένε υποψήφιοι και αποχωρούν

Αλλαγή πλεύσης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην κατάρτιση των λιστών, με τις αντιδράσεις υποψηφίων να είναι ήδη έντονες. Καταγγέλλουν προδοσία και διορισμό ημετέρων και αποχωρούν. Τι απαντά η Κωνσταντοπούλου

Σε… τρικυμία βρίσκεται η «Πλεύση Ελευθερίας» μετά τις απανωτές αποχωρήσεις υποψηφίων βουλευτών της, που καταγγέλλουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι παραγκωνίζει στελέχη τα οποία συγκέντρωσαν τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος στις κάλπες της 21ης Μαΐου, για να προωθήσει «δικά της παιδιά» στις λίστες της 25ης Ιουνίου.

Και έτσι, ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να εξασφαλίζει την είσοδό της στη Βουλή, με ποσοστά που ξεπερνούν το 4%, οι κινήσεις της αρχηγού του κόμματος δυσαρέστησαν υποψηφίους της – και οι τέσσερις γυναίκες, παρεμπιπτόντως – που δηλώνουν ότι βγήκαν «στα κάγκελα» με τις επιλογές της.

Τέσσερις υποψήφιοι αποχώρησαν ήδη από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αφού απ’ ό,τι φαίνεται η πρόεδρος αποφάσισε να παραβεί τον «άγραφο» κανόνα ότι στις εκλογές με λίστα η σειρά των υποψηφίων καθορίζεται με βάση την κατάταξή τους σε ψήφους στις προηγούμενες εκλογές.

Όπως καταγγέλλουν, η επικεφαλής του κόμματος τοποθέτησε πρόσωπα της δικής της επιλογής – κάτι που έχει το δικαίωμα να κάνει, φυσικά – στις πρώτες και ενδεχομένως εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων ορισμένων περιοχών, «υποβιβάζοντας» όμως υποψήφιους που πήραν πολλούς «σταυρούς» στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ποια έκανε την αρχή

Τον «χορό» των αποχωρήσεων άνοιξε η πρώτη σε ψήφους στην Β’ Πειραιά και πρώην αντιδήμαρχος Περάματος, Μαργαρίτα Καζάκου, κάνοντας λόγο για «φυτευτούς» υποψηφίους στις λίστες του κόμματος.

Σε ανάρτησή της στο Facebook με τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου, ανέφερε ότι «αυτοί είναι οι νικητές της Β’ Πειραιά γιατί αυτούς τίμησε ο λαός με την ψήφο του… και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της Πλεύσης Ελευθερίας… !!!».

Το δεύτερο «χτύπημα»

Δεύτερη ανακοίνωσε την αποχώρησή της η υποψήφια στο Νότιο τομέα Αθήνας, Όλγα Δάλλα, καταγγέλλοντας την ηγεσία της «Πλεύσης Ελευθερίας» για εκκαθαρίσεις.

Η κυρία Δάλλα, που ήταν υποψήφια και στις εκλογές του Μαΐου, κατετάγη πρώτη για το κόμμα της συγκεντρώνοντας 6.168 «σταυρούς».

Ωστόσο, η επικεφαλής του κόμματος την τοποθέτησε στην τρίτη θέση της λίστας για τις εκλογές του Ιουνίου, τοποθετώντας στην πρώτη θέση τον γνωστό ηθοποιό και πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα.

Ο κ. Μπιμπίλας ήταν υποψήφιος το Μάιο με την Πλεύση Ελευθερίας στην Α’ Αθήνας, αλλά κατετάγη τρίτος.

Έγραψε χαρακτηριστικά η Όλγα Δάλλα:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.
Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.
Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου ‘καριέρα’!
Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας.
Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ…
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.
Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί
Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα
Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν.
Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα…
Κοινοποιήστε ελεύθερα».

Τρίτη και μετά… μουσικής

Με τίτλο από τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, «από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές, μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος».

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ».

«Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την #Πλεύση_Ελευθερίας και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έδωσα μία σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου».

Η τέταρτη αποχώρηση

Τελευταία ανακοίνωσε την αποχώρησή της η υποψήφια στη Β΄ Θεσσαλονίκης Νίκη Μπουραζάνη, με καταγγελίες κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι κατάρτισε τις λίστες «διορίζοντας ημέτερους και παραβλέποντας εντελώς την σταυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαΐου».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αυτές  οι ενέργειες «δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης».

«Eγώ είμαι προπονητής», διαμηνύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Απάντηση σε όσα της καταλογίζουν έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξηγώντας τις επιλογές της.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο One Channel η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» είπε, μεταξύ άλλων, ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση (σ.σ. πρόεδρος της Βουλής) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κατά συνέπεια, τόνισε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».

Στη συνέχεια, εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της».

Εξάλλου, ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν».

«Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη», είπε.

Όμως, επέμεινε πως όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ούτε δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024