Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλο το παρασκήνιο στην εκλογή πρύτανη στο ΕΚΠΑ

Όλο το παρασκήνιο στην εκλογή πρύτανη στο ΕΚΠΑ

Πώς φτάσαμε στη συναίνεση και τη συμφωνία στο πρόσωπο του Γεράσιμου Σιάσου

Και ενώ πολλοί προεξοφλούσαν άλλο ένα ναυάγιο στην εκλογή Πρυτανικών αρχών στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το ΕΚΠΑ, ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε η απόφαση των εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου (Γ. Σιάσος, Ν. Θωμαιδης, Α. Χαλδαιάκης, Δ. Καινούριος, Χ. Βλαχόπουλος, Α. Σμυρνιώτου) για ομόφωνη συγκρότηση των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου και εκλογή του νέου Πρύτανη. Τα 5 εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου που εκλέχτηκαν είναι: Βασίλης Βασιλείου, Αναστάσιος Γερμενής, Μαίρη Σαρπ, Γιώργος Στασινός, Παντελής Τζώρτζακης.

Πρόκειται για το μοναδικό Πανεπιστήμιο που επιτυγχάνει ομόφωνη εκλογή διοίκησης και αυτό το πιστώνονται οι έξι ακαδημαϊκοί που πρόταξαν την πρόοδο και την ενότητα του ιστορικού ιδρύματος προχωρώντας με υπευθυνότητα στην ομόφωνη συγκρότηση του νέου Συμβουλίου.

Το Πανεπιστήμιο μετά από μια δεκαετία διοίκησης από τον Αθανάσιο Δημόπουλο, γυρνάει με εντυπωσιακό τρόπο σελίδα δίνοντας παράλληλα το παράδειγμα και σε άλλα Πανεπιστήμια στα οποία έχουν «κολλήσει» οι εκλογικές διαδικασίες λόγω διαφωνιών και του ζυγού αριθμού (έξι) των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου.

Στην επόμενη ημέρα πρωταγωνιστικός θα είναι ο ρόλος των δύο πρώτων στις πρόσφατες εκλογές, του Γεράσιμου Σιάσου και Νικόλαου Θωμαΐδη, οι οποίοι θα αποτελούν το νέο ισχυρό δίδυμο με τον πρώτο να εκλέγεται Πρύτανης και τον δεύτερο να αναλαμβάνει τις αντιπρυτανίες του ιδρύματος.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024