Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας από Βόλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία φωτοβολίδα - Θα αγωνιστούμε για την ανατροπή των συσχετισμών

Τσίπρας από Βόλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία φωτοβολίδα – Θα αγωνιστούμε για την ανατροπή των συσχετισμών

Με αναφορές στον Βάρναλη και την ΕΠΟΝ ξεκίνησε την ομιλία του στη Νέα Ιωνία στον Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης» και εκπροσωπεί τα συμφέροντα του λαϊκού κόσμου της χώρας

Στη Ν. Ιωνία στον Βόλο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας του στην περιοχή όπου μίλησε σε κατοίκους ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του μπροστά από το μνημείο της ΕΠΟΝ κάνοντας σχετική αναφορά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι όλα κερδήθηκαν με αγώνες σε αυτόν τον τόπο ενώ παραφράζοντας στίχους του Βάρναλη είπε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης», που ήρθε για να μείνει γιατί «εκφράζει και προστατεύει τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου, τους μη προνομιούχους».

«Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα για να ανατρέψει τους συσχετισμούς και να βάλει το φρένο στην παντοδυναμία Μητσοτάκη». Σε μια ομιλία – επιστροφή στις ρίζες, με απεύθυνση στα λαϊκά στρώματα που θέλει να κερδίσει ξανά η Κουμουνδούρου και σε μια προσπάθεια συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα ότι με το καινούριο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής «όποιος δεν θέλει να βγει η ΝΔ αλλά δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά βολεύει και ενισχύει τη ΝΔ» και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν τη «μόνη εναλλακτική δύναμη» απέναντι στο σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας.

Η ΕΠΟΝ και ο Βάρναλης

Ειδικότερα, ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «μπροστά στην εκκλησία με σταμάτησε ένας ιερέας και μου είπε ‘καλωσόρισες στον τόπο όπου η Αριστερά πάντα γεμίζει της μπαταρίες της, διότι εδώ είναι ο κόσμος που υποφέρει και βασανίζεται’. Και για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ, και μπροστά από το μνημείο της ΕΠΟΝ που μας θυμίζει ότι σε αυτόν τον τόπο, τίποτα δεν χαρίστηκε, όλα κερδήθηκαν με αγώνες» και πρόσθεσε:

«Έτσι και εμείς σήμερα, συνεχίζουμε τον αγώνα, δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, δίπλα στους ανθρώπους της δημιουργίας. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης. Και ήρθε για να μείνει για πάντα δίπλα στον λαό, δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους μη προνομιούχους, δίπλα στους εργαζόμενους, δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, να εξυπηρετεί και να παλεύει για τα συμφέροντά τους».

Αγώνας για την ανατροπή των συσχετισμών

«Δεν είναι μια φωτοβολίδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ακριβώς γιατί εκφράζει και εκπροσωπεί αυτά τα συμφέροντα, των απλών, καθημερινών ανθρώπων, του λαϊκού κόσμου κάθε λαϊκής γειτονιάς της πατρίδας μας, όπου αναπνέει και ζει και αγωνιά για ένα καλύτερο αύριο», τόνισε επιπλέον ο Α. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε και το ξέρουμε από τις ρίζες μας ότι επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς και να παλέψεις. Και ξέρουμε επίσης ότι χαμένοι είναι μονάχα οι αγώνες που δεν δίνονται.

Για αυτό εμείς αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε με ορμή, με αποφασιστικότητα, με θάρρος, με αισιοδοξία, ως το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς. Και δεν θα τον δώσουμε αυτόν τον αγώνα για το κομματικό μας συμφέρον. Θέλουμε να παλέψουμε και θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να ανατραπούν αυτοί οι συσχετισμοί που εκφράστηκαν στην κάλπη του Μάη, όχι για το κομματικό μας συμφέρον, αλλά γιατί αν επαναληφθούν θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη πρώτα από όλα για την κοινωνία, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία».

Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «δεν κρύβουν τα σχέδιά τους. Τα σχέδιά τους δεν είναι απλά να είναι αυτοδύναμοι, αλλά να είναι παντοδύναμοι, για να κάνουν συνταγματική αναθεώρηση με 180 βουλευτές -το είπαν-, για να συνεχίσουν ένα σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας που το κρύβουν, αλλά σιγά-σιγά φανερώνεται».

Καρφιά για χαμένη ψήφο

Και τόνισε: «Θέλω, λοιπόν, να καλέσω κάθε προοδευτικό πολίτη -γιατί στην κάλπη δεν πήγε μόνο το 40% της ΝΔ, υπήρξε και ένα 60% που πήγε σε άλλα κόμματα- ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό που έρχεται αν επαναληφθεί αυτός ο συσχετισμός, θα είναι δραματικό για την κοινωνία. Και να πω ότι αντικειμενικά τώρα, με την απλή αναλογική που δεν υπάρχει και υπάρχει η ενισχυμένη που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα, κάθε ψήφος που δεν θα πάει στη ΝΔ και δεν θα έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ψήφος που αντικειμενικά βολεύει και ενισχύει τη ΝΔ», προσθέτοντας: «Καλούμε, λοιπόν, όλους τους προοδευτικούς πολίτες παρά τις διαφωνίες τους και τις επιφυλάξεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσουν σε αυτή την κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής τη μόνη εναλλακτική δύναμη, το μόνο εναλλακτικό προγραμματικό σχέδιο απέναντι στο σχέδιο της κοινωνικής λεηλασίας της ΝΔ, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024