Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ μιλά για διαλογή ασθενών, η Λινού για στήριξη ασθενών ως το τέλος της ζωής τους - Δεν είμαστε ίδιοι

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ μιλά για διαλογή ασθενών, η Λινού για στήριξη ασθενών ως το τέλος της ζωής τους – Δεν είμαστε ίδιοι

Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν αναφορές της ΝΔ, που επικαλείται παλιότερη συνέντευξη της Αθηνάς Λινού, και κατηγορεί την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι διατύπωσε παρόμοιες απόψεις με τον κ. Πνευματικό για τους καρκινοπαθείς. Για άθλια fake news κάνει λόγο η Κουμουνδούρου ενώ η κ. Λινού παραθέτει ολόκληρη τη συνέντευξή της στο Twitter

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει στο φόντο των δηλώσεων Πνευματικού περί διαλογής καρκινοπαθών. Παλιότερη συνέντευξη της Αθηνάς Λινού έχει πυροδοτήσει νέα κόντρα, καθώς η ΝΔ υποστηρίζει ότι η κ. Λινού έχει εκφράσει παρόμοιες απόψεις με τον Πνευματικό, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για «άθλια fake news» και επισημαίνει ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κ. Λινού που σε ανάρτησή της παραθέτει τη συνέντευξη που είχε δώσει πριν από επτά χρόνια και εξηγεί ότι είναι τελείως διαφορετικό να μεριμνείς ώστε οι ασθενείς σε τελικό στάδιο να έχουν ανακουφιστική φροντίδα και οι συγγενείς τους στήριξη από τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού που βασίζονται σε αναλύσεις οικονομικού κόστους – οφέλους.

«Αυτές οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε αναλύσεις οικονομικού κόστους-οφέλους, αλλά είναι θέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης», λέει χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ μιλά για διαλογή ασθενών και μείωση κόστους του ΕΣΥ, η κα Λινού για στήριξη ασθενών ως το τέλος της ζωής τους – Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα μέσα στον πανικό της προχώρησε σε μια απίστευτη αθλιότητα: επιτίθεται με fake news στην καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Η κυρία Λινού πριν επτά χρόνια υποστήριξε το αυτονόητο. Ότι το κράτος και η πολιτεία οφείλουν να παρέχουν πλήρη υποστήριξη στους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και στις οικογένειες τους που είναι αντιμέτωπες με τον ανείπωτο πόνο της απώλειας. Αυτό επιβάλλει η ιατρική, ο πολιτισμός και η ανθρώπινη ηθική.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να απολογηθεί. Γιατί μετατρέπει την πιο δύσκολη στιγμή χιλιάδων οικογενειών σε αντικείμενο φτηνής ψευδολογίας. Γιατί επιχειρεί να εξισώσει την κυνική δήλωση του κ. Πνευματικού για την οικονομική διάσταση της θεραπείας με τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία μιας γιατρού που δίνει τη μάχη για το δικαίωμα των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για κέρδη και ζημιές. Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

Επειδή κάποιοι λένε ότι έχω την ίδια αντιμετώπιση στα θέματα καρκίνου με τον κ. Πνευματικό, δείτε μόνοι σας εδώ όλη τη συνέντευξη που έκανα ως γιατρός πριν 7 χρόνια. Πολλοί από μας έχουμε ζήσει τη δύσκολη απόφαση του πώς να υποστηρίξουμε τον άνθρωπό μας στα τελευταία του.

Αυτές οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε αναλύσεις οικονομικού κόστους-οφέλους, αλλά είναι θέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης. Γι᾽ αυτό άλλωστε είπα τότε ότι πρέπει να παρέχουμε περισσότερη υποστήριξη και για τον ασθενή και για τους συγγενείς του. Σε όλη μου την καριέρα, η αντιμετώπισή μου στα θέματα υγείας βασίζονται στην αξία του ανθρώπου ως προσώπου.

Στο θέμα είχε αναφερθεί με ανάρτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024