Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: «Η ΝΔ έρχεται με φόρα στην κάλπη της 25ης Ιουνίου

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ έρχεται με φόρα στην κάλπη της 25ης Ιουνίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί περιοδεία στη Μακεδονία

Χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην Κατερίνη απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει στην Μακεδονία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει ενισχυμένα ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά σε περιφέρειες όπου μικρά κόμματα στα… δεξιά του συγκεντρώνουν υπολογίσιμα ποσοστά.

«Η φανέλα της ΝΔ είναι βαριά και γαλανόλευκη»

«Η Μακεδονία είναι γαλάζια και η καρδιά τής ΝΔ χτυπάει πάντα στη Βόρεια Ελλάδα. Ευχαριστώ όλους που έφεραν τη ΝΔ θριαμβευτή των εκλογών», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του.

«Στις 25 Ιουνίου πάμε για να πετύχουμε μια ακόμη νίκη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Επειδή σήμερα έχουμε και τελικό Champions League, έχω να τους πω μία κουβέντα:η φανέλα της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ βαριά και είναι γαλανόλευκη, στα χρώματα της πατρίδας μας».

Απαντώντας στα μέλη της ΟΝΝΕΔ, που φώναξαν το σύνθημα «όλη η Ελλάδα είναι μπλε», ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «είναι μπλε και θα ξαναείναι μπλε.

»Απευθύνομαι στους νέους μας. Εγώ Θυμάμαι όταν ήμουν στη δικιά σας ηλικία, με κάποιους λίγο μεγαλύτερους δίναμε του μεγάλους αγώνες, μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και φέρναμε τη Νέα Δημοκρατία σε πρωτοφανή ποσοστά», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι: Πόσοι Θα πίστευαν ότι μπορούσαμε να ξαναφέρουμε τη Νέα Δημοκρατία σε ποσοστά πάνω του 40%; Κι όμως το καταφέραμε. Το καταφέραμε γιατί οι πολίτες επιβράβευσαν τη σκληρή δουλειά την οποία κάναμε τέσσερα χρόνια. Επιβράβευσαν το γεγονός ότι κρατήσαμε την κοινωνία όρθια σε πολύ μεγάλες δυσκολίες. Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στα χρόνια της πανδημίας, ξανά βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης. Οι πολίτες επιβράβευσαν τη συνέπεια λόγων και έργων».

Σημείωσε ότι «οι πολίτες επιβράβευσαν την συνέπεια λόγων και πράξεων» και προσέθεσε ότι η ΝΔ δημιούργησε 300.000 νέες θέσεις εργασίας σε μια τετραετία.

«Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευθύνη. Υπάρχει μόνο ένας κίνδυνος, ο κίνδυνος του εφησυχασμού», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν στις 25 Ιουνίου και να μην αντιμετωπίζουν τις δεύτερες εκλογές με χαλαρή διάθεση.

«Πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας. Εδώ στην Πιερία έχουμε περιθώρια να πάμε καλύτερα και θα βγάλουμε και άλλον βουλευτή», ανέφερε, ενώ διεμήνυσε εκ νέου στα κόμματα που βρίσκονται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, να μην επιχειρούν να εμπλέξουν την Εκκλησία και την ορθοδοξία στα εκλογικά τους σχέδια.

«Η ΝΔ έρχεται με φόρα στην κάλπη»

«Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση για να υλοποιήσουμε τις αλλαγές. Αυτά που λέμε ότι θα κάνουμε, θα τα κάνουμε. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Η επόμενη κυβέρνηση είναι αυτή που τα βήματα θα τα κάνει άλματα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ έρχεται με φόρα στην κάλπη της 25ης Ιουνίου».

«Δεν μπλέκουμε την πίστη με τις πολιτικές μας επιλογές»

Όπως είπε, «πρέπει να δούμε με ειλικρίνεια τα εκλογικά αποτελέσματα και να διαπιστώσουμε ότι εδώ, ειδικά στη δική σας περιοχή, κάποιοι συμπολίτες μας, που πιστεύω ότι κατά βάθος ανήκουν στη ΝΔ, μπορεί να σαγηνεύθηκαν από κάποια κόμματα, από κάποια κομματίδια, τα οποία προέταξαν τη δήθεν προνομιακή σχέση τους με την ορθοδοξία για να πάρουν την ψήφο συμπολιτών μας».

«Τους το λέω ξεκάθαρα, η ορθοδοξία ενώνει και δεν διχάζει. Κανείς δεν είναι περισσότερο πιστός από κάποιον άλλον και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την εργαλειοποίηση της πίστης για πολιτικούς σκοπούς. Το είπε ο Αρχιεπίσκοπος, το είπε ο Πατριάρχης, το λέμε και εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Ξεχωριστές θέσεις Εκκλησίας και πολιτείας. Δεν μπλέκουμε την πίστη με τις πολιτικές μας επιλογές», επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024