Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Όταν το ΚΚΕ είναι πιο δυνατό, θα γίνει πιο δυνατός και ο λαός

Κουτσούμπας: Όταν το ΚΚΕ είναι πιο δυνατό, θα γίνει πιο δυνατός και ο λαός

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποιεί περιοδεία στην Φθιώτιδα

Στην Φθιώτιδα περιόδευσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το Σάββατο.

Στο χωριό Νέο Μοναστήρι συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, αναδεικνύοντας ότι αυτές οι δύσκολες εποχές που ζει ο τόπος μας και που θα συνεχίσει να ζει μπορούν να αντιμετωπιστούν με έναν ενωμένο λαό και με ένα «ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου γίνονται με έναν ακόμη πιο άδικο νόμο, ενώ θα μπορούσε να βγει κυβέρνηση από τις προηγούμενες εκλογές, «αλλά η ΝΔ θέλει να κλέψει τη λαϊκή ψήφο, να έχει αυτοδυναμία ώστε να μπορεί να περνάει αντιλαϊκά μέτρα», όπως είπε.

Και σημείωσε πως «σε αυτή της την προσπάθεια, έχει στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όπως αποδείχθηκε και την προηγούμενη τετραετία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει από τα 200 αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερε η ΝΔ τα μισά και το ΠΑΣΟΚ το 70%».

«Μόνο με δυνατό ΚΚΕ θα αυξηθούν μισθοί και θα μειωθούν χαράτσια»

Ο γραμματέας του ΚΚΕ απευθύνθηκε στους κατοίκους της περιοχής, τονίζοντας ότι «απέναντι στο νέο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης με τα 350 προαπαιτούμενα μέτρα, στη φοροληστεία που, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, το 95% των φόρων πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και μόνο το 5% από το μεγάλο κεφάλαιο, για να μπορέσουν να αυξηθούν οι μισθοί, να μειωθούν τα χαράτσια, να μπουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική, χρειάζεται να δυναμώσει ο λαός το ΚΚΕ».

Χρειάζεται αυτή τη δύναμη «και μέσα στη Βουλή, που έχει αποδείξει ότι μπορεί  να επιβάλλει, να κατακτήσει λύσεις υπέρ των εργαζομένων μαζί, και κυρίως με τον αγώνα έξω από την Βουλή, όπως αποδεικνύει και ο αγώνας των εργαζομένων στη Ζώνη του Περάματος πριν από λίγες μέρες, που επέβαλαν να είναι υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ εδώ και χρόνια καμία κυβέρνηση δεν το είχε κάνει, όπως έγινε την τελευταία εβδομάδα που οι βουλευτές του ΚΚΕ, μαζί με εργαζόμενους, κατάφεραν να αποτρέψουν δεκάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και μικρών μαγαζιών», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Να κρατήσουμε και να αυξήσουμε τους βουλευτές μας»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι τους 26 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές «μπορεί και πρέπει να τους κρατήσει και να τους αυξήσει».

Εξήγησε πως με βάση αυτό τον εκλογικό νόμο, «που είναι πιο άδικος, θα πρέπει να αυξηθούν και οι ψήφοι και τα ποσοστά, για να μπορέσει να νιώσει πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός».

Τέλος, κάλεσε όλους αυτούς που έκαναν το βήμα στις προηγούμενες εκλογές και στήριξαν το ΚΚΕ, αυτούς που το σκέφτηκαν αλλά τελικά δίστασαν, τη νεολαία, να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ «που ξέρουν ότι αυτά που υπόσχεται, θα τα υλοποιήσει».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024