Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χάρι είναι «αποφασισμένος για εκδίκηση» - «Αρνείται να γίνει ο πρίγκιπας που θέλει η Βρετανία»

Ο Χάρι είναι «αποφασισμένος για εκδίκηση» – «Αρνείται να γίνει ο πρίγκιπας που θέλει η Βρετανία»

Από «χαϊδεμένος» της πριγκίπισσας Νταϊάνα μέχρι τον γάμο με τη Μέγκαν Μαρκλ και την παρουσία του στα δικαστήρια

Ο πρίγκιπας Χάρι μεγαλώνοντας, επιχειρεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει τον εαυτό του- και πια και την οικογένειά του- από τα αδηφάγα βλέμματα των «μοναρχόφιλων», από τους παπαράτσι και όποιον προσπαθεί να του διαταράξει την κανονικότητα –όση κανονικότητα μπορεί να έχει η ζωή του γιου του βασιλιά της Βρετανίας.

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω της κατάθεσής του ως μάρτυρας στη δίκη κατά εφημερίδων της Mirror Group. Εκεί, ο Χάρι υποστήριξε ότι τα Μέσα του ομίλου χάκαραν μέχρι και το κινητό του για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν στην προσωπική του ζωή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος βασιλικής οικογένειας καταθέτει σε δικαστήριο. Το ίδιο συνέβη, όπως αναφέρει άρθρο γνώμης των New York Times, με την Αν Μπολέιν το 1536 και με τον Εδουάρδο Ζ’ το 1891. Είναι όμως ο πρώτος που έφτασε στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να «πάρει εκδίκηση» για όσα πέρασε τόσα χρόνια εξαιτίας των βρετανικών Μέσων.

«Αποφασισμένος να αυτοπροσδιοριστεί»

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι αποφασισμένος να ορίζει εκείνος τον εαυτό του τη ζωή του και να μην καταλήξει «ακριβό διακοσμητικό» του Παλατιού, ικανό να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Έτσι, αρνούμενος ουσιαστικά να είναι ο πρίγκιπας που η Βρετανία θέλει ή αξίζει, καταφέρνει να γίνει κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Όπως και η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Χάρι, πριν ακόμα μπορεί να αποφασίσει ο,τιδήποτε για τον εαυτό του ήταν όργανο της βασιλείας και προορισμένος να ζει στη σκιά του αδερφού του Γουίλιαμ.

Η ζωή του ως παιδί και ως έφηβος ήταν πάντα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Εκτός από τη ζωή του αναγκαζόταν να διαβάζει στα Μέσα για τις ερωτικές περιπέτειες των γονιών του και να βλέπει το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στη μητέρα του. Τα μέσα τον φωτογράφισαν να περπατά πίσω από το φέρετρο της μητέρας του, κάτι που θεωρείται ότι έγινε και για να προστατευτεί η φήμη του πάτερα του.

Κάθε τι που αφορά τον Χάρι είναι είδηση, ακόμα κι αν σπάσει τον αντίχειρά του!

Και φτάνουμε στον γάμο με τη Μέγκαν Μαρκλ, την οποία τα βρετανικά ΜΜΕ δεν αντιμετώπισαν με… αγάπη. Και έτσι ο Χάρι έκανε αυτό που έπρεπε για την οικογένειά του: έφυγε από τη Βρετανία.

Έκτοτε, η σχέση του με το βρετανικό κοινό πέρασε από… διάφορα κύματα! Μετά τη συνέντευξη στην Όπρα, το ντοκιμαντέρ του Netflix και τα απομνημονεύματα του, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Αν και κανείς μπορεί να διαβάσει το «Spare» ως εξομολόγηση μιας τραυματικής παιδικής ηλικίας, τα περισσότερα βρετανικά Μέσα, χλεύασαν τον Χάρι ψάχνοντας να βρουν μια γυναίκα με την οποία έγραφε ότι είχε βρεθεί σεξουαλικά και τον κατηγορούν για τη στάση του απέναντι στο Παλάτι.

Ο Χάρι δίνει την αίσθηση ενός ανθρώπου που όσο μπορεί θα αντιστέκεται και ίσως, αν μπορέσει θα γκρεμίσει όλα όσα του αφαίρεσαν κομμάτια της ζωής, της αθωότητας και της ιδιωτικότητάς του. Δεν έσωσε ποτέ τη συγκατάθεσή του για να γίνει βορά στα Μέσα και τώρα θέλει να τους κάνει να πληρώσουν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024