Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαζικές εξώσεις σε εκπαιδευτικούς εν όψει τουριστικής σεζόν

Μαζικές εξώσεις σε εκπαιδευτικούς εν όψει τουριστικής σεζόν

Στην ΟΛΜΕ, υπάρχουν καταγγελίες για έξωση εκπαιδευτικών σε Μύκονο,Σαντορίνη και για άλλα μικρά νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Αντιμέτωποι με «εξευτελιστικές καταστάσεις» – όπως καταγγέλλεται- βρίσκονται εκπαιδευτικοί που νοικιάζουν σπίτια ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές της χώρας ενόψει τουριστικής σεζόν. Μετά το δύσκολο έργο της εύρεσης σπιτιού κατά την έναρξη του σχολικού έτους, και τα πανάκριβα ενοίκια που είχαν να αντιμετωπίσουν, τώρα απειλούνται με έξωση, καθώς οι ιδιοκτήτες θέλουν να μετατρέψουν τα ακίνητα σε Airbnb για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νικηφόρο Κωνσταντίνου, «έχουν έρθει καταγγελίες στην ΟΛΜΕ αυτή την περίοδο για έξωση, για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, αλλά και για άλλα μικρά νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων».

Αποκαλυπτικός είναι και ο δάσκαλος, Θεόδωρος Μπαξεβανίδης, που κατέθεσε στο Open, την προσωπική του εμπειρία: «Εχω ενημερωθεί σε νησί ότι θα μείνω για 10μηνο, όμως υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που ήταν να φύγουν Ιούνιο και τους έδιωχναν Μάιο λόγω πολλών κρατήσεων». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχουμε ζητήσει από τους δημάρχους να επινοικιάζουν μικρά ξενοδοχεία ώστε να τα διαθέτουν στους συναδέλφους μας με κάποιο μικρό αντίτιμο».

«Εξευτελιστικές καταστάσεις» στη Μύκονο

Μια εικόνα για όσα συμβαίνουν δίνει η καταγγελία της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, που δημοσιεύτηκε στην τοπική ιστοσελίδα cyclades24: «Αρχές Μάη και ο κόσμος της εκπαίδευσης βρίσκεται και πάλι μπροστά σε πρωτόγνωρες, ντροπιαστικές και εξευτελιστικές καταστάσεις. Δυστυχώς 25 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στο νησί αναγκάζονται, σταδιακά μέχρι τα μέσα Ιούνη, να βγουν από τα σπίτια τους, καθώς οι ιδιοκτήτες τους σκοπεύουν να τα διαθέσουν ως airbnb για την καλοκαιρινή σεζόν! Ήδη συνάδελφοί μας περιφέρονται φιλοξενούμενοι από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου μέχρι να δουν τι θα κάνουν και πώς θα καταφέρουν να παραμείνουν στο νησί και στην εργασία τους μέχρι τα τέλη Ιούνη».

Και ενώ η Δημοτική Αρχή του νησιού γνώριζε το πρόβλημα ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη (!), κινητοποιήθηκε μόλις τα τέλη Απρίλη, καλώντας ιδιοκτήτες δωματίων και ακινήτων στο νησί να παρέχουν σπίτια για μίσθωση στον Δήμο, προκειμένου να στεγαστούν οι «άστεγοι» εκπαιδευτικοί».

Η τοπική ΕΛΜΕ, καταγγέλλει πως «κράτος και υπουργείο Παιδείας είναι άφαντοι , δεν έχουν κάνει καμία κίνηση και δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για το οξύτατο ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στο νησί της Μυκόνου και είμαστε μάρτυρες, για άλλη μια χρονιά, της ίδιας ανάλγητης πολιτικής απέναντι στους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024