Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Θα αναγεννήσουμε το ΕΣΥ - Θα οικοδομήσουμε μια δημόσια παιδεία με ευκαιρίες σε όλους

Ανδρουλάκης: Θα αναγεννήσουμε το ΕΣΥ – Θα οικοδομήσουμε μια δημόσια παιδεία με ευκαιρίες σε όλους

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Κατερίνη και μίλησε για τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ σε ΕΣΥ, Παιδεία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγροτική παραγωγή

Στην Κατερίνη περιόδευσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, από όπου επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «περιφρονητικές δηλώσεις στελεχών της για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε εκ νέου ότι τέτοιου είδους δηλώσεις «υπογραμμίζουν ότι η ΝΔ δεν έχει προτεραιότητα να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας, όπως είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία, η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά».

Έχουμε άλλες προτεραιότητες, έχουμε άλλο πρόγραμμα

Στο ΠΑΣΟΚ «έχουμε άλλες προτεραιότητες και άλλο πρόγραμμα», τόνισε και ζήτησε «από τον ελληνικό λαό, από κάθε προοδευτικό, από κάθε δημοκράτη πολίτη να στηρίξει στις 25 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη».

«Είμαστε ο χώρος που αγωνίζεται για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας και εγγυόμαστε ότι θα αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα οικοδομήσουμε μια δημόσια παιδεία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλα τα ελληνόπουλα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας πως αυτές είναι «οι πραγματικές αγωνίες του λαού, που αγκαλιάζουμε, και στις 25 Ιουνίου προχωράμε μαζί σε μια νέα εποχή».

«Να στηρίξουμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγροτική παραγωγή»

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο εδώ στην Πιερία, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ασφυκτιούν. Πρέπει να υπάρξουν 120 δόσεις προς εφορία και ΕΦΚΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης να αξιοποιηθεί ώστε να υπάρχει χρηματοδοτικός φορέας, που θα δώσει ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μόνο σε ισχυρές μεγάλες εταιρείες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Πρέπει να στηρίξουμε αυτό το αρχιπέλαγος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να ανασυνταχθεί η ελληνική οικονομία.

Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «μιλάμε για την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής. Και βέβαια, διασύνδεση του αγροτικού και του κτηνοτροφικού προϊόντος με τη μεταποίηση και τον τουρισμό».

«Στόχος μας δεν είναι να έχουμε μόνο 20 με 25 εκατομμύρια ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, αλλά παράλληλα να γίνουν πρεσβευτές των μεταποιημένων προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως έτσι ο τουρισμός θα δώσει οικονομική δύναμη όχι μόνο στα νησιά και σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, αλλά σε όλη την παραγωγική οικονομία.

Για να καταλήξει ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι οι «πολλές και καλές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα, για να μείνουν τα ελληνόπουλα εδώ, να δημιουργήσουν, να κάνουν οικογένειες και να έχουμε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024