Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Άλκη Καμπανού: Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας

Δίκη Άλκη Καμπανού: Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας

«Έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ» είπε για τους κατηγορούμενος η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, προτείνει η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας την μαραθώνια αγόρευσή της που κράτησε 3 μέρες.

Κατά την αγόρευσή της, σήμερα, Παρασκευή, η εισαγγελέας σκιαγράφησε αναλυτικά το ρόλο και τη συμμετοχή των τελευταίων 6 κατηγορούμενων (7ος έως 12ος) στην τέλεση της δολοφονίας του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, όπως είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες με τους έξι πρώτους κατηγορούμενους.

Για τον 7ο κατηγορούμενο είπε ότι «δεν ήταν θεατής» και πως «πήγε να συμβάλει και να συνδράμει στην αφαίρεση ζωής», ενώ χαρακτήρισε τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς αδαείς.

Ο 8ος κατηγορούμενος (όπως και ο 6ος), σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δεν έφτασε στο «πεδίο της μάχης», επειδή δεν πρόλαβε. «Προκύπτει από βίντεο πως ετοιμαζόταν να κινηθεί προς το σημείο της δολοφονίας. Μπορεί να μην έφτασε ωστόσο η συνδρομή του είναι ουσιαστική και καθοριστική», ανέφερε.

Για τον 9ο κατηγορούμενο, που ομολόγησε ότι κρατούσε μαχαίρι, τύπου «κάραμπιτ», ανέφερε ότι «έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στο δράμα των 40 δευτερολέπτων», χτυπώντας τόσο τον Άλκη όσο και τον κολλητό του φίλο. «Ούτε αυτός ήταν θεατής», σημείωσε η κ. Κλιάμπα, προσθέτοντας ότι είπε «κάποιες αλήθειες» σε σχέση με τους συγκατηγορούμενούς του. «Ομολόγησε πράγματα που άλλοι δεν είχαν θάρρος να ομολογήσουν, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του», είπε.

«Με πλήρη συναίσθηση των πράξεών του χτύπησε με το δρεπάνι τόσο τον Άλκη όσο και τους δύο φίλους του» υπογράμμισε η κ. Κλιάμπα για τον 10ο κατηγορούμενο, τον οποίο τις προηγούμενες μέρες είχε αποκαλέσει «σαμουράι».

Το επίδικο επεισόδιο «ξύπνησε σε αυτόν μνήμες από το ασίγαστο μίσος για τον αιώνιο αντίπαλο», πρόσθεσε.

Στο «κάδρο» όσων συμμετείχαν ενεργά στο φονικό επεισόδιο, τοποθέτησε η εισαγγελική λειτουργός και τον 11ο κατηγορούμενο, που ομολόγησε ότι κρατούσε στειλιάρι. «Βαρούσε αλύπητα και βάρβαρα μαζί με τους άλλους, ώστε όλοι με τις συγκλίνουσες πράξεις τους να αφαιρέσουν ζωές», ήταν τα λόγια της εισαγγελέως.

Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 12ου κατηγορούμενου ότι υπήρξε «ταξιτζής» μεταφέροντας απλώς με το αυτοκίνητό του τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, η εισαγγελέας επισήμανε ότι «ήταν κι αυτός εκεί και χτύπησε με το δικό του μαχαίρι». «Έβαλε κι αυτός το δικό του «λιθαράκι» στην εκτέλεση του σχεδίου για την εξόντωση των αντιπάλων», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλογίζοντάς του ενεργό και αποφασιστικό ρόλο στη διάπραξη του εγκλήματος. Τον χαρακτήρισε πολύ έξυπνο και ιδιαίτερα σκληρό, συμπληρώνοντας ότι η στάση του στο δικαστήριο ήταν απαθής και ο ίδιος ασυγκίνητος.

Σχολιάζοντας εν γένει τη στάση των 12 κατηγορουμένων στη δικαστική αίθουσα, η κ. Κλιάμπα ανέφερε ότι η σιωπή τους ήταν «εκκωφαντική» και επιστρατεύθηκαν «τερατώδη ψέματα»- όχι αυθόρμητα, αλλά προσχεδιασμένα και κατασκευασμένα, όπως είπε. Απευθυνόμενη δε, στους κατηγορούμενους τόνισε ότι «δεν σκόραραν εκτός έδρας, αλλά έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024