Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ώρα του Πεπ να μπει στο Πάνθεον του Champions League

Η ώρα του Πεπ να μπει στο Πάνθεον του Champions League

O Γκουαρδιόλα πέρα από υποστηρικτές έχει και πολλούς πολέμιους.

Στον τελικό του Champions League το ερχόμενο Σάββατο, μεταξύ της Ιντερ και της Μάντσεστερ Σίτι (Mega 22:00), τα βλέμματα δεν θα είναι συγκεντρωμένα μόνο στους πρωταγωνιστές εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και στον πάγκο της μίας ομάδας.

Στην πλευρά της Μάντσεστερ Σίτι, εκεί που θα βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρδιόλα, για πολλούς ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, που πέρα από υποστηρικτές έχει και πολλούς πολέμιους.

O 52χρονος Ισπανός άλλωστε δεν είναι για μεσαίες καταστάσεις. Είτε κάποιος θα τον λατρεύει, είτε θα τον μισεί όπως για παράδειγμα ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ή ο Τιερί Ανρί που τον βλέπουν και αλλάζουν δρόμο.

Βέβαια ο πολύς Πεπ δεν δείχνει να ανησυχεί για τους haters και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία μπαίνοντας σε ένα κλειστό κλαμπ, σε περίπτωση βέβαια κατάκτησης του τίτλου.

Άλλωστε το Champions League είναι το προπονητικό του απωθημένο του με τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς έχει καταφέρει να φτάσει από το 2016 μόνο μία φορά σε τελικό, το 2021, όταν σε ένα «φτωχό» από πλευράς ποιότητας και θεάματος ματς, γνώρισε οδυνηρή ήττα από την Τσέλσι με 1-0.

Ενας πραγματικά τραγικός απολογισμός, αν υπολογίσει κανείς τον πακτωλό χρημάτων που του έχουν διαθέσει οι ιδιοκτήτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα του Μάντσεστερ έχει κατακτήσει πέντε φορές την Premier League, υπό την καθοδήγηση του και είναι συνεχώς στη φάση των ομίλων.

Πάντως αν κρατήσει το Κύπελλο το Σάββατο, τότε θα γίνει ο τέταρτος προπονητής στην ιστορία που θα έχει πάρει το κορυφαίο διασυλλογικό Κύπελλο για τρίτη φορά στην καριέρα του, αφήνοντας πίσω του άλλους 16 προπονητές που το έχουν κατακτήσει δύο φορές, μεταξύ των οποίων ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Δεν είναι και μικρό πράγμα…

Μαζί με Αντσελότι, Ζιντάν και Πέισλι

Ο Πεπ θα μπει λοιπόν στο πριβέ γκρουπ στο οποίο ηγείται ο Κάρλο Αντσελότι με τέσσερα Champions League (Mίλαν 2003, 2007 και Ρεάλ Μαδρίτης 2014, 2022) και στο οποίο βρίσκονται ακόμα ο Μπομπ Πέισλι (Λίβερπουλ 1977, 1978, 1981) και ο Ζινεντίν Ζιντάν ( Ρεάλ Μαδρίτης 2016, 2017, 2018) . Ονόματα – θρύλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που μόνο και με το άκουσμα τους, ανατριχιάζεις…

Ο Γκουαρντιόλα σήκωσε την κούπα δύο φορές στην εποχή της Μπαρτσελόνα, το 2009 και το 2011, από τότε… σιγή ιχθύος και πλέον η Κωνσταντινούπολη παρουσιάζεται ως κολυμβήθρα του σιλωάμ!

Αυτά τα 12 χρόνια ανομβρίας είναι πολλά, πάρα πολλά, όχι μόνο για τους θαυμαστές του Ισπανού, αλλά και για τον ίδιο, που βάζει συνεχώς νέους στόχους, παρά τα πολλά και σπουδαία ρεκόρ που έχει στην καριέρα του.

Τα ρεκόρ του Πεπ

Όπως το γεγονός ότι είναι ο προπονητής με τις περισσότερες σερί νίκες, στα τρία κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, την La Liga, την Premier League και τη Bundesliga, επίτευγμα πραγματικά μοναδικό!

Eκτός από το κλειστό κλαμπ των προπονητών με τρεις και περισσότερες κατακτήσεις, ο Γκουαρδιόλα αν η ομάδα του επικρατήσει της Ιντερ, θα γίνει ο έκτος προπονητής που φτάνει στην κατάκτηση του Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες.

Το έχουν καταφέρει επίσης, ο Κάρλο Αντσελότι (Μιλάν, Ρεάλ Μαδρίτης), Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ, Αμβούργο), Οτμαρ Χίσφελντ (Ντόρτμουντ, Μπάγερν), Ζοζέ Μουρίνιο (Πόρτο, Ιντερ) , Γιουπ Χάινκες (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν) .

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που εκτός από τους φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς πάντοτε παρακολουθούσε τη στατιστική του ποδοσφαίρου, αν και ο ίδιος δημόσια το αρνείται!

Θα καταφέρει λοιπόν να βάλει το όνομα του δίπλα στον Αντσελότι, τον Ζιντάν και τον Πέισλι; Σε δύο 24ώρα θα το ξέρουμε…

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024