Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Τα ετερώνυμα έλκονται στην πολιτική; Προσεχώς οι απαντήσεις

Κουτσούμπας στην Pfizer: Οι εργαζόμενοι αναπτύσσουν καινοτομίες στην Υγεία που δεν απολαμβάνει ο λαός

Κουτσούμπας στην Pfizer: Οι εργαζόμενοι αναπτύσσουν καινοτομίες στην Υγεία που δεν απολαμβάνει ο λαός

Ο Δημήτρη Κουτσούμπα, μιλώντας με εργαζόμενους στη φαρμακοβιομηχανία Pfizer, σχολίασε πως «ενώ εσείς εδώ δημιουργείτε θαύματα, καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες, οι παροχές υγείας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους επιδεινώνονται».

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer.

Συζητώντας με εργαζόμενους στους χώρους της εταιρείας, ο κ. Κουτσούμπας εξήρε το σημαντικό έργο που προσφέρουν, δουλεύοντας σε μια καινοτόμα επιχείρηση, αλλά και σε έναν τομέα κρίσιμο για τον λαό, που αφορά στην υγεία και το φάρμακο, ενώ σχολίασε χαρακτηριστικά πως «ενώ εσείς εδώ δημιουργείτε θαύματα, καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες, οι παροχές υγείας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους επιδεινώνονται».

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τόνισε πως οι ίδιοι με τις επιστημονικές και τις τεχνολογικές τους γνώσεις, προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες, δημιουργούν, αναπτύσσουν καινοτόμα εργαλεία για την υγεία, για το φάρμακο, τα οποία δυστυχώς δεν μπορεί να τα απολαύσει έτσι όπως θα έπρεπε ο ελληνικός λαός, συνολικότερα οι λαϊκές οικογένειες, γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Όπως σημείωσε, υπάρχουν και ελλείψεις σε φάρμακα, «γονείς ψάχνουν να βρουν φάρμακα για τα παιδιά τους και ταυτόχρονα λείπουν πάρα πολλοί γιατροί, λείπουν νοσηλευτές από το δημόσιο σύστημα υγείας με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων, οι οποίες δεν έλυσαν αυτά τα ζητήματα».

«Χάνονται άνθρωποι λόγω ελλείψεων στο ΕΣΥ, αλλά πλειστηριασμοί γίνονται»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τα τραγικά περιστατικά στην Κω και στη Νέα Μάκρη, επεσήμανε πως ενώ θα περίμενε κανείς η πανδημία που ζήσαμε να γίνει η αφορμή για να παρθούν κάποια μέτρα, να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές, τα κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία, με γιατρούς, με άλλες υποδομές, «είμαστε πάρα πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να θρηνούμε συνανθρώπους μας όπως την 60χρονη γυναίκα στην Κω, επειδή παρότι υπήρχε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε διασώστης, οδηγός να κινήσει το ασθενοφόρο. και την 19χρονη έγκυο στη Νέα Μάκρη, που χάθηκε η ζωή της και η ζωή του παιδιού της, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο».

«Βλέπετε την αντίφαση, στον 21ο αιώνα που ζούμε, ενώ υπάρχει μεγάλη τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση, όπως για παράδειγμα η τεχνητή νοημοσύνη, δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτό το απλό ζήτημα, ένα ασθενοφόρο να μεταφέρει τον ασθενή, το φάρμακο να μην είναι εμπόρευμα, αλλά να είναι για όλους φθηνό, προσβάσιμο και επαρκές για όλο τον πληθυσμό, τόνισε σημειώνοντας «όμως την ίδια ώρα, γίνονται πλειστηριασμοί και εξώσεις. Όλα αυτά οφείλονται στην κοινή στρατηγική των κομμάτων».

«Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τους περισσότερους φόρους»

Ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη συζήτηση για τη φορολογία, λέγοντας πως οι εργαζόμενοι πληρώνουν τους περισσότερους φόρους και μάλιστα με τον ΕΝΦΙΑ «πληρώνουν ενοίκιο στο σπίτι που έφτιαξε ο πατέρας τους, ο παππούς τους, πληρώνουν και έμμεσους φόρους όπως ο ΦΠΑ και άμεσους», ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ με τροπολογίες στη Βουλή για την ανακούφιση του λαού από τους φόρους, οι οποίες απορρίφθηκαν «γιατί βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική των άλλων κομμάτων».

«Πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο, γιατί όλοι τους και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν συμφωνήσει στα προαπαιτούμενα που βάζει το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που σημαίνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα σφιχτή δημοσιονομική πολιτική το επόμενο διάστημα, σημαίνει νέα λιτότητα και μάλιστα και με έξαρση της ακρίβειας λόγω του πληθωρισμού, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν αυξήσεις μισθών και συντάξεων, να γυρίσουν πίσω τον 13ο και το 14ο μισθό στο δημόσιο κ.ά.», τόνισε.

«Το κρίσιμο είναι τι αντιπολίτευση θα υπάρχει»

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Άρα το δίλημμα σ’ αυτές τις εκλογές, επειδή ο ελληνικός λαός τοποθετήθηκε στις 21 Μαΐου, δεν είναι η σταθερότητα της κυβέρνησης. Κυβέρνηση θα βγει και προφανώς θα είναι και αυτοδύναμη, αλλά και αυτοδύναμη να μην είναι, θα είναι σταθερή κυβέρνηση, της ΝΔ όπως όλα δείχνουν, όμως το κρίσιμο ζήτημα είναι τι αντιπολίτευση θα υπάρχει».

«Τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση σε μια τέτοια κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας πως «θα πάρει όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία εμείς από χέρι τα θεωρούμε αντιλαϊκά, θα αφορούν όλους τους τομείς και θα πλήξουν όλους τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ μπορεί να κάνει μια «πραγματικά δυναμική αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και κυρίως να καθυστερούμε, να εμποδίζουμε αντιλαϊκά μέτρα στους δρόμους του αγώνα μαζί σας, με τα σωματεία σας. Να διεκδικούμε, να προβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά σας και στη Βουλή και παντού, με κινητοποιήσεις προκειμένου οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν για να βελτιώσουν τη ζωή τους, το εργασιακό τους περιβάλλον».

«Περισσότεροι να ρίξουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ»

Αναφέρθηκε, τέλος, στην αποχή από τις κάλπες, καθώς πολλοί μπορεί να σκέφτονται, όπως είπε, «τι να κάνω έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, πήγα μια φορά, ψήφισα, δεν θα πάω στις 25 του Ιούνη».

Τόνισε πως η συμμετοχή είναι σημαντική, γιατί αυτές οι εκλογές γίνονται με έναν «άδικο εκλογικό νόμο», ο οποίος δίνει μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα, «δηλαδή η ΝΔ θα κόψει από τα άλλα κόμματα, θα κόψει και από το ΚΚΕ. Αυτό σημαίνει ότι και το ίδιο ποσοστό να πάρουμε, το 7,23%, δεν θα έχουμε 26 βουλευτές, αλλά λιγότερους», εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας.

Για να καταλήξει πως «για να τους κρατήσουμε, ακόμα και για να τους αυξήσουμε, χρειάζεται μεγαλύτερο ποσοστό, γι’ αυτό περισσότεροι νέοι και νέες, περισσότεροι εργαζόμενοι, να πάνε και να ρίξουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ».

Only in

Μιχάλης Μυτακίδης: Όποιος έχει ζήσει ως αλητάμπουρας στο Πέραμα είναι μετάλλιο που δεν το βγάζει από το λαιμό

«Ονειρεύομαι να κάνω πολιτιστικά πράγματα εδώ» τονίζει ο Μιχάλης Μυτακίδης ή BD Foxmoor των Active Member που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Πέραμα. «Πρώτα είμαι αλητάμπουρας από το Πέραμα και μετά υποψήφιος για το νόμπελ λογοτεχνίας»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023