Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Το πιο επικίνδυνο σενάριο είναι η παντοδυναμία της ΝΔ και όχι η ακυβερνησία

Ανδρουλάκης: Το πιο επικίνδυνο σενάριο είναι η παντοδυναμία της ΝΔ και όχι η ακυβερνησία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σενάρια συγκυβέρνησης με τη ΝΔ μετά τις κάλπες της 25ης Ιουνίου

Εκλεισε για μια ακόμη φορά τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης καλώντας παράλληλα τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να υπάρξει μια ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ για την κατάσταση του ΕΣΥ, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μοιάζουν τα προγράμματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για το δίλημμα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης ότι εάν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου η χώρα θα οδηγηθεί σε τρίτες εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε σε ραδιοφωνική συνέντευξη (ΣΚΑΙ) ότι «σε λίγο ο κ. Μητσοτάκης θα μας πει ψηφίστε με για να μην σας χαλάσω τις διακοπές του Αυγούστου».

Με το πρόγραμμα της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση, υπηρετεί χίλιες οικογένειες φορολογικά και αναπτυξιακά και θεσμικά έχει βλάψει τη χώρα», εξήγησε και τόνισε. «Ο αγώνας μου είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι η ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση που θα αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία».

Σημείωσε ότι εάν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η ΝΔ θα είχε πολύ χαμηλότερα ποσοστά στις εκλογές της 21ης Μαΐου και πρόσθεσε ότι σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό είναι «χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στην ΝΔ για την κατάσταση του ΕΣΥ λέγοντας ότι ζούμε την κατάρρευσή του, ενώ πρόσθεσε ότι επί ημερών κυβέρνησης ΝΔ η χώρα έφτασε στη δεύτερη θέση στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αξιοποίησε τα εκατομμύρια που ήρθαν από την ΕΕ για να στηρίξει το σύστημα υγείας: «Έχουμε το χειρότερο σύστημα υγείας, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Σου δίνουν 20 δισ ευρώ από την ΕΕ και η κυβέρνηση έδωσε τα ελάχιστα στο εθνικό σύστημα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτημα αν θα συγκυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ για να μην υπάρξει ακυβερνησία στη χώρα, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε κατηγορηματικά λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ των δύο κομμάτων και επανέλαβε ότι ο κ. Μηστοτάκης υπηρετεί 1.000 οικογένειες, θεσμικά έχει βλάψει τη χώρα μέσα από εκτεταμένη διαφθορά.

Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ισχυρή αντιπολίτευση που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ: «Το πιο επικίνδυνο σενάριο είναι η παντοδυναμία της ΝΔ και όχι η ακυβερνησία» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι αν στις εκλογές της 21ης Μαΐου υπήρχε ο νέος εκλογικός νόμος, η ΝΔ θα είχε πάρει 172 έδρες και όχι 146.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί το ευρωπαϊκό μοντέλο ανατολικού τύπου, όπως στην Ουγγαρία και αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών.

Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό το τανγκό τοξικότητας Τσίπρα – Μητσοτάκη, πρόσθεσε και επανέλαβε ότι φόβος ακυβερνησίας δεν υπάρχει, υπάρχει φόβος παντοδυναμίας της ΝΔ.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τη ΝΔ για τεράστια αλαζονεία και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα να έχει η χώρα μια ισχυρή ανταγωνιστική βάση που θα αντέχει τις διεθνείς αναταράξεις και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Σε σχόλιο ότι μοιάζουν αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «μπορεί η λεζάντα να είναι η ίδια, αλλά το περιεχόμενο είναι διαφορετικό».

Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα λέει ‘δώστε περισσότερα’, ενώ εμείς λέμε να δίνονται όσα χρήματα πρέπει με κριτήρια και στοχευμένα».

Πρόσθεσε ότι θέλει να γίνει ανακατανομή των χρημάτων που δίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης συμπληρώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει περιθώριο να ανακατευθύνει κάποια από τα χρήματα ως το τέλος του χρόνου.

«Η προτεραιότητα της ΝΔ όμως είναι το ιδιωτικό» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και ανέφερε ως παράδειγμα αυτό του σιδηροδρόμου και τις ελλείψεις στις επενδύσεις από την κυβέρνηση ΝΔ, την ώρα που όλα τα ευρωπαϊκά κράτη στρέφονται σε αυτή την κατεύθυνση.

Καταλήγοντας ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Είμαστε αξιόπιστοι! Αν με τιμήσει ο λαός με την ψήφο του θα χτίσω μια σχέση εμπιστοσύνης με τα λαϊκά στρώματα για να νιώθει ο πολίτης ότι θα είμαστε πάντα δίπλα του».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024