Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Sex and the City: Και το βραβείο του χειρότερου ανδρικού χαρακτήρα πάει στον…

Sex and the City: Και το βραβείο του χειρότερου ανδρικού χαρακτήρα πάει στον…

25 χρόνια μετά την πρεμιέρα της σειράς που αγάπησαν όλες οι γυναίκες και μίσησαν οι περισσότεροι άνδρες.

«Κάθισα εκεί και ήπια ένα ποτήρι κρασί μόνη μου», λέει η Κάρι Μπράντσοου σε ένα από τα ελάχιστα επεισόδια του Sex and the City που σκέφτεται τον έρωτα και τη Νέα Υόρκη χωρίς να συζητά με τις αγαπημένες της φίλες ή να γράφει στο Mac της με θέα το παράθυρο.

«Χωρίς βιβλία, χωρίς άνδρες, χωρίς φίλους, χωρίς προστασία, χωρίς προσποίηση», συνεχίζει κοιτώντας κατάματα την κάμερα.

Έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Κάρι σύστησε στον υπόλοιπο γυναικείο πληθυσμό όλου του κόσμου την υπερσεξουαλική Σαμάνθα, την comme il faut Σαρλότ και τη geek Μιράντα.

Περί φιλίας και άλλων ερωτικών δαιμονίων

Τις φίλες με τις οποίες συζητούσε πρώτα και πάνω από όλα τον έρωτα της για τον δύσκολο γιάπη Mr. Big και φυσικά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ως αρθρογράφος για θέματα dating σε μια δευτεροκλασάτη εφημερίδα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Τακούνια, ψαγμένα outfits και κατακόκκινα εύγευστα κοσμοπόλιταν ήταν το φόντο αυτής της σειράς, που έγραψε ιστορία, όχι μόνο γιατί δημοσιοποίησε όσα οι γυναίκες συζητούν μεταξύ τους, αλλά και επειδή παρουσίασε μια πλειάδα ανδρικών χαρακτήρων, που επιβεβαίωσαν αυτό που παραδόξως έχει πει ο Χένρι Κίσσινγκερ, ο μετρ της διπλωματίας, ότι «ποτέ δεν θα υπάρξει νικητής στη μάχη μεταξύ των δύο φύλων. Υπάρχει υπερβολική συναδέλφωση με τον εχθρό…».

Το Vanity Fair αποτίοντας φόρο τιμής στο Sex and the City και στα αργυρά γενέθλια του κάνει την ανατροπή και αντί να καταπιαστεί με τους γυναικείους χαρακτήρες της σειράς γράφει για τους… εχθρούς μπροστά από όλες τις κόκκινες γραμμές.

Mr. Big

Μπορεί να ήταν ο μεγάλος, περίπου μοναδικός, έρωτας της Κάρι, αλλά είναι ο τύπος του άνδρα που πρέπει να αποφεύγεται με κάθε δυνατό τρόπο, γιατί είναι ωραίος, εθιστικός αλλά κάκιστος για την ψυχική υγεία της κάθε γυναίκας. Ο άνδρας που αδιαφορεί για όποια του δείχνει ενδιαφέρον, αλλά μόλις η άλλη τον… φτύσει σαν γραμματόσημο θα επιστρέψει για να φέρει πάλι τα πάνω κάτω στη ζωή της για την πλάκα του πράγματος, σπανιότερα από πραγματικό έρωτα.

Έιντεν

Τι δουλειά έχει ο Έιντεν στη λίστα με τους… εχθρούς του Sex and the City, αφού και τα αισθήματα του αποκάλυψε νωρίς και την πρόταση (αν και δεν ήταν ζητούμενο της πρωταγωνίστριας) έκανε γοργά; Είναι ο τύπος που πάει με τα νερά της γυναίκας απέναντι του, για να αρχίσει κάποια στιγμή να περνάει τα δικά του θέλω με ύπουλο τρόπο, λέγοντας για παράδειγμα «πρέπει να κόψεις το τσιγάρο», «πρέπει να σταματήσεις να βγαίνεις τόσο συχνά», «πρέπει να μάθεις να αγαπάς τις διακοπές στην εξοχή» και πάει λέγοντας.

Αλεξάντερ Πετρόφσκι

Πώς να τα βάλεις με ένα Ρώσο που και ταλαντούχος καλλιτέχνης είναι και μεγάλος παίκτης αποδεικνύεται από το πρώτο δευτερόλεπτο; Παρά τα δείπνα σε ρωσικά εστιατόρια, το διάβασμα ποίησης μπροστά από το τζάκι, τις βόλτες με έλκηθρο στη χιονισμένη Νέα Υόρκη και χέρι χέρι στο βροχερό Παρίσι, το Vanity Fair τον απορρίπτει ως νάρκισσο χειριστικό τύπο, που μπορεί να κατεβάσει τον ουρανό με τα άστρα, αλλά δεν θα τα προσφέρει, αν κάποια πάει, έστω και κατά λάθος, να του κλέψει την πρωτοκαθεδρία.

Τζακ Μπέργκερ

Τα ριμπάουντ είναι καλά μόνο στο μπάσκετ, ποτέ στις σχέσεις. Αυτό αποδεικνύει η περίπτωση του Τζακ Μπέργκερ, του συγγραφέα που δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη γυναίκα που τον άφησε, ο οποίος έμπλεξε τελικά με την Κάρι μόνο και μόνο για να μην της συγχωρέσει ποτέ ότι του έκανε μια διόρθωση στο βιβλίο του, ενώ εκείνος είχε ζητήσει τη συναδελφική της γνώμη. Το γεγονός ότι η καριέρα της απογειώθηκε πάνω που η δική του είχε αρχίσει να παίρνει την κατιούσα, τον οδήγησε να τη χωρίσει με ένα… post-it!

Τρέι ΜακΝτούγκαλ

Ο καρδιολόγος σύζυγος της Σάρλοτ τα είχε όλα εκτός από καρδιά. Και φυσικά μια μητέρα από την κόλαση. Εδώ το ζευγάρι ταίριαζε, δούλεψε σκληρά για να ξεπεράσει εκείνος τις σεξουαλικές του προκλήσεις, έκανε τα πάντα για να κάνει εκείνη παιδί, αλλά όταν ο Τρέι χωρίς χιούμορ έφερε ένα χάρτινο μωρό στην Σάρλοτ που δεν μπορούσε να προσπεράσει τις αποτυχημένες εξωσωματικές, ο γάμος τους κατέρρευσε αυτοστιγμεί. Τις λεπτομέρειες του χωρισμού τακτοποίησε η… μαμά του.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024