Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Αταλάντη: Ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες σε χωριά της Λοκρίδας

Σεισμός στην Αταλάντη: Ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες σε χωριά της Λοκρίδας

Στα χωριά Καλαπόδι και Έξαρχος οι περισσότερες ζημιές από τον σεισμό στην Αταλάντη

Κάποιες ρωγμές σε σπίτια και εκκλησίες σε χωριά της Λοκρίδας καταγράφονται μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αταλάντη.

Οι κάτοικοι έντρομοι στα πρώτα λεπτά του σεισμού, αλλά και μετά τους συνεχείς μετασεισμούς, βγήκαν στους δρόμους φοβούμενοι ότι ίσως συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης.

Σύμφωνα με το lamiareport, στο Καλαπόδι και στον Έξαρχο υπάρχουν ρωγμές σε σπίτια και στις εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Καλαπόδι) και Αγίου Γεωργίου (Έξαρχου). Καταγράφονται επίσης ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Προφήτη Ηλία Βοιωτίας αλλά και σε σπίτια στο συγκεκριμένο χωριό.

«Ακούστηκε ένα βουητό»

«Εγώ κοιμόμουν και πετάχτηκα από ένα δυνατό κρότο, άκουσα ένα μπαμ. Ακούστηκε ένα βουητό 4-5 δευτερόλεπτα και μετά ήταν το ξαφνικό αυτό που ζήσαμε. Φωνές από τους γείτονες οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους και μιλούσαν για τον σεισμό. Δεν έχω ακούσει κάτι για ζημιές. Απλά ο κόσμος πανικοβλήθηκε και βγήκε στο δρόμο. Ήρθαμε στην παραλία γιατί φοβηθήκαμε για το ρήγμα της Αταλάντης » λέει κάτοικος της περιοχής. «Εκείνη την στιγμή ναι υπήρξε πανικός. Έτρεξα να πάρω το παιδί για να βγούμε έξω» προσθέτει η σύζυγός του, μιλώντας στο lamianow.

Η ενημέρωση για τον σεισμό από τον Δήμο Λοκρών

Ανακοίνωση σχετικά με τον σεισμό  εξέδωσε και ο Δήμος Λοκρών.

Όπως υπογραμμίζεται: «Ο σεισμός έντασης 4,8 ρίχτερ με επίκεντρο το Δήμο μας έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα ή ζημιές με εξαίρεση μεμονωμένα προβλήματα σε οικίες στον Έξαρχο και στο Καλαπόδι που ήταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους φορείς της πολιτείας και τους ειδικούς που παρακολουθούν τη μετασεισμική ακολουθία.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει επόμενη ανακοίνωση».

«Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές» – Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε κτίρια έπειτα από τον σεισμό στην Αταλάντη, ενώ  το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων, τονίζει  σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. Δ

Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι εντοπίστηκαν ρωγμές σε λίγα κτίρια, ως επί το πλείστον παλαιά και ακατοίκητα, κυρίως στο χωριό Έξαρχος.

Σημειώνεται, ότι σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας καθώς και της 7ης ΕΜΑΚ, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά. Παράλληλα, μετά τη σεισμική δόνηση, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή, ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τέλος, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024