Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανε, είναι η ώρα για την υπέρβαση

Στέφανε, είναι η ώρα για την υπέρβαση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς οφείλει στον εαυτό του να κάνει το επόμενο βήμα

«Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι» έλεγε ο Καβάφης στην «Ιθάκη» και αν μη τι άλλο το ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά μέχρι τώρα στο παγκόσμιο τένις είναι εντυπωσιακό και σίγουρα συναρπαστικό.

Όμως θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνει και το μεγάλο βήμα και να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου σε γκράν σλάμ.

Σαφώς και δεν τον πήραν τα χρόνια, στα 25 του σχεδόν, απλά οι ευκαιρίες περνάνε και χάνονται και ήδη είχε δύο (ως φιναλίστ σε Ρολάντ Γκαρός το 2021 και Αυστραλιανό Οπεν εφέτος).

Θα έχει και άλλες όμως θα πρέπει κάποιες να αρχίσει να τις αρπάζει από τα μαλλιά καθώς ανήκει στη γενιά των διαδόχων της… Αγίας Τριάδας του τένις του Νόβακ Τζόκοβιτς, του Ρότζερ Φέντερερ και του Ράφα Ναδάλ, με μόνο τον πρώτο να έχει ακόμα κάποια χιλιόμετρα να διανύσει.

Ο Στέφανος όπως και άλλοι περιμένουν τη διαδοχή, αλλά λίγο πιο πίσω έρχονται φουριόζοι τενίστες όπως το «φαινόμενο» Αλκαράθ που απέκλεισε τον πρωταθλητή μας σε ρυθμό περιπάτου μέχρι και τα τελειώματα του τρίτου σέτ (όταν και προηγήθηκε με 5-2 και ενώ είχε πάρει τα δύο πρώτα με 6-2 και 6-1) πριν αρχίσει την… επίδειξη, δείγμα ίσως της ανωριμότητάς του ακόμα στα 20 του, που παραλίγο να του στοιχίσει την καθαρή νίκη (πήρε στο τάι μπρέικ το τρίτο σετ).

«Γκέιμ Αλκαράζ» ακουγόταν σχεδόν συνεχόμενα από το διαιτητή του αγώνα και αυτό το Αλκαράζ έμοιαζε με…Αλκατράζ για τον Ελληνα τενιστα που έδειχνε να είναι δέσμιος του αντιπάλου του σαν φυλακισμένος και να μη μπορεί να αντιδράσει στο τρομερά επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλου του  που αν δεν είχε αρχίσει να αυτοκολακεύεται (μετά το 5-2 στο τρίτο σετ) θα είχε τελειώσει πολύ άνετα τον αγώνα.

O… ύπνος

«Θα αποφύγω στο μέλλον τα χάπια μελατονίνης. Ήμουν τελείως εκτός στα 2 πρώτα σετ, κατά μία έννοια κοιμόμουν. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, είναι άσχημο. Δεν θέλω να στερήσω τίποτα από τον Κάρλος, παίζει πολύ καλά. Άξιζε να κερδίσει, ας μην μιλάμε γι’ αυτό. Είμαι απλά σκασμένος που όλο αυτό με επηρέασε τόσο. Ας προχωρήσουμε.  Ήταν δύσκολο το πρόγραμμα τις τελευταίες μέρες. Έπαιξα αργά το βράδυ, μπορεί όχι πολύ αργά, αλλά αρκετά για να χαλάσει το πρόγραμμά μου.

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και η αποθεραπεία το πιο σημαντικό πράγμα όταν παίζεις σε Slams. Έκανα το ίδιο λάθος στο παρελθόν και όταν έπαιξα με τον Νόβακ στο Μπερσί πριν ένα χρόνο είχα ακριβώς το ίδιο σκορ με τα δυο πρώτα σετ σήμερα. Μάλλον στη μελατονίνη αρέσει το 1 και το 2!» τόνισε στις δηλώσεις  του ο πρωταθλητής μας που όμως ήδη βρίσκεται στο 0/5 όποτε έρχεται αντίπαλος με τον νεαρό Ισπανό που έχει ήδη στο παλμαρέ του την κατάκτηση ενός γκράν σλάμ. Το περσινό αμερικανικό όπεν, που τον έκανε αυτόματα το νεότερο παίκτη στην ιστορία του αθλήματος που γίνεται Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης σε ηλικία 19 ετών.

Και παράλληλα 10/13 κερδισμένους τελικούς σε όλες τις διαβαθμίσεις.

Ο ίδιος μίλησε με τρομερή αυτοπεποίθηση θεωρώντας ότι μπορεί να νικήσει και τον μεγάλο Τζόκοβιτς την Παρασκευή στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος δεν πρέπει να χάσει τη σειρά και να μην προλάβει να διαδεχθεί σε τίτλους (όχι απαραίτητα στον ίδιο μεγάλο αριθμό, αλλά με κάποιους έστω) τους τρεις μεγάλους.
Κακά τα ψέματα το ταξίδι μετράει αλλά στο τέλος καθορίζει και το τελευταίο σταθμό, τον προορισμό και εκεί προσμετρούνται και οι τίτλοι. Ο Αμερικανός Τζόν ΜακΕνρο είχε κατακτήσει 7 γκράν σλάμ και ο Τσέχος Ιβάν Λέντλ 8 όπως και ο Αμερικανός Τζίμι Κόνορς, σε σχέση με τα 11 του Σουηδού Μπιόρν Μποργκ και του Αυστραλού Ρόντ Λέιβερ ή τα 14 του Αμερικανού Πίτ Σάμπρας.

Πλέον η κορυφαία τριάδα παίζει στα 20+ αλλά ξαναλέμε δεν είναι ο τελικός αριθμός, αλλά έστω η κατάκτηση κάποιων σπουδαίων τροπαίων (αυτά είναι οι τίτλοι στα γκράν σλάμ) που στο τέλος του ταξιδιού ξεχωρίζουν τους πολύ μεγάλους τενίστες που μπαίνουν στο πάνθεον.

Ο Στεφανος Τσιτσιπάς δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα και να πανηγυρίσει κάποια στιγμή και τίτλους γκράν σλάμ.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024