Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κεραμωτή και Θάσο: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κεραμωτή και Θάσο: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Τις νέες εγκαταστάσεις του ιχθυοπωλείου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής επισκέφτηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης – «Το έργο είναι έμπρακτη απόδειξη ότι η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Τις νέες εγκαταστάσεις του ιχθυοπωλείου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής Καβάλας, που αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Σταύρο Αρβανιτάκη και μέλη της διοίκησης.

«Βάλαμε και εμείς λίγο το χεράκι μας για να γίνει το ιχθυοπωλείο», είπε, μόλις έφτασε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού συμπλήρωσε: «Δεν το βάλατε λίγο, το βάλατε πολύ».

«Αυτό το έργο είναι μία έμπρακτη απόδειξη για το ότι η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη. Εμείς σας μειώσαμε τους φόρους και εσείς μεγαλώνετε», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του ιχθυοπωλείου, όπου όχι μόνο θα πωλούνται ψάρια, αλλά θα ψήνονται κιόλας επιτόπου, και αμέσως μετά η διοίκηση του συνεταιρισμού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του και του πρόσφερε τσίπουρο με μεζέ, ενώ τον κάλεσε να παραστεί στην τελετή για τα εγκαίνια λειτουργίας του ιχθυοπωλείου.

Το ιχθυοπωλείο, πού εκτός από το πωλητήριο διαθέτει και χώρους συσκευασίας των ψαριών, κόστισε περίπου 400.000 ευρώ και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο συνεταιρισμός αριθμεί 27 μέλη και όπως μας είπε ο πρόεδρός του Σταύρος Αρβανιτάκης είναι η πρώτη φορά που αποκτά ιδιόκτητο ιχθυοπωλείο. Η ετήσια παραγωγή του συνεταιρισμού ψαριών είναι περίπου 70 με 80 τόνους ενώ στις παλιές καλές εποχές έφτανε και τους 180 τόνους.

Αμέσως μετά το ιχθυοπωλείο ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε ψαράδες, την ώρα της δουλειάς τους, στο αλιευτικό καταφύγιο, στο λιμάνι της Κεραμωτής, και συζήτησε για λίγο μαζί τους. Στη συνέχεια περπάτησε στον παραλιακό δρόμο της Κεραμωτής, ώσπου επιβιβάστηκε στο πλοίο για να τον μεταφέρει στη Θάσο.

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα, τους υποψήφιους βουλευτές Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μακάριο Λαζαρίδη, τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη.

Προσωπικό στοίχημα η αναμόρφωση του ΕΣΥ

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι, όχι μόνον θα επιβεβαιώσουν την επιλογή της 21ης Μαΐου, αλλά θα δώσουν στη Ν.Δ. και υψηλότερα ποσοστά.

Απευθυνόμενος σε πολίτες στο Λιμένα της Θάσου ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «μία εξωτερική πολιτική, η οποία μπορεί να τείνει χείρα φιλίας προς την Τουρκία, αλλά, ταυτόχρονα, δεν υποχωρεί ούτε πόντο από την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Μόνο μία ισχυρή Ελλάδα, με ισχυρή Οικονομία και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να διαπραγματευτεί αξιόπιστα με την Τουρκία τη μία βασική γεωπολιτική μας διαφορά, την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, δηλαδή της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου τόνισε τα διλήμματα είναι καθαρά και δεν πρόκειται να πείσει κανέναν η «οβιδιακή μεταμόρφωση» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και σε αυτή την κάλπη συγκρούονται δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για το πώς αντιλαμβανόμαστε και την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Για μας, για τη Νέα Δημοκρατία, για τη μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη, το κύριο μέλημα είναι πώς θα μεγαλώσει η πίτα. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε.

Οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή την οποία τη δοκιμάσαμε και αυτή, αυξημένοι φόροι, κυρίως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τη μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν.

Η σταθερή τροχιά της οικονομίας

Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η Οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της ευημερίας θα μοιράζεται, τελικά, δίκαια σε όλες και σε όλους».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη από αυτούς που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις 21 Μαΐου και να προσπαθήσουν να πείσουν κι άλλους ακόμα να την ψηφίσουν και δήλωσε πως η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να γίνει με ακρότητες, με ύβρεις, με τοξικότητα, αλλά με συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο.

Για το νομό της Καβάλας είπε πως ο στόχος του είναι το 4-0, δηλαδή να βγάλει η Νέα Δημοκρατία και τέταρτο βουλευτή.

Δεσμεύτηκε πως η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα είναι προσωπικό του στοίχημα και πρώτη προτεραιότητα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε το νησί της Θάσου και ευχαρίστησε για τη στήριξη που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Το «ευχαριστώ» για την 21η Μαΐου

«Δεν μπορούσα να ολοκληρώσω τη δεύτερη προεκλογική μου περιοδεία, μέσα σε δύο μήνες, χωρίς να κάνω ένα σταθμό στην αγαπημένη μου Θάσο», είπε και συνέχισε: «Είμαι σήμερα εδώ καταρχάς για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στην κάλπη της 21ης Μαΐου η Θάσος ψήφισε εκκωφαντικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστά πρωτόγνωρα για το νησί σας. Και πιστεύω πώς αυτά με τον τρόπο τους μπορούν να ερμηνευτούν γιατί αυτά τα τέσσερα χρόνια αν κάτι αποδείξαμε ως κυβέρνηση είναι ότι στεκόμαστε κοντά στα προβλήματα των πολιτών και στηρίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως χρώματος, για να βελτιώσει τη δικιά σας καθημερινότητα.

Τα κονδύλια που εκταμιεύτηκαν, όχι μόνο για τη Θάσο, αλλά συνολικά για την τοπική αυτοδιοίκηση, αυτή την τετραετία, δεν έχουν προηγούμενο.

Εσείς εδώ στη Θάσο βλέπετε αυτά τα αποτελέσματα της επιτυχημένης οικονομικής μας πολιτικής. Ο τουρισμός πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ, το προϊόν της Θάσου αναβαθμίζεται, καινούργιες επενδύσεις γίνονται, ανεβαίνουν οι μισθοί για τους εργαζόμενους, όταν οι επενδύσεις οι οποίες γίνονται είναι πιο ποιοτικές και όταν αυξάνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έτσι έρχεται η ανάπτυξη για όλους.

Αποδείξαμε ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη αυτά τα 4 χρόνια και σας ζητώ να μας δώσετε την δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά τολμηρά σε αυτή την πορεία».

Ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης καλωσόρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ναυαρχίδα, όπως είπε, του τουρισμού για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και είπε ότι τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν δόθηκαν στη Θάσο περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ λέγοντας πως τόσα χρήματα δεν είχαν δοθεί ποτέ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε την παραλία του Λιμένα και χαιρέτισε πολίτες.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024