Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη λόγω... «value for money»

Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη λόγω… «value for money»

Οι υψηλές τιμές φαίνεται πως αποτρέπουν τους τουρίστες να επισκεφθούν τα μέχρι πρότινος δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά.

«Πέφτει» η επισκεψιμότητα σε Μύκονο και Σαντορίνη, δύο προορισμούς που βρίσκονταν μέχρι φέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των τουριστών που επισκέπτονται το καλοκαίρι την Ελλάδα.

Φαίνεται ότι οι υψηλές τιμές στα δύο νησιά και το γεγονός ότι η τάση που κυριαρχεί τελευταία μεταξύ των τουριστών είναι το «value for money», έχουν αναγάγει τη Μύκονο και τη Σαντορίνη σε… υπερεκτιμημένα νησιά.

«Μετά το ταξίδι μας στη Σαντορίνη, πιστεύω πως είναι 100% υπερεκτιμημένη» λέει ένας γνωστός YouTuber.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται και από τις αφίξεις, με τοπικά ΜΜΕ του νησιού να αναφέρουν πτώση 22% στην κίνηση των πτήσεων στη Σαντορίνη σε σχέση με το 2019».

Ανάλογη πτώση και στη Μύκονο, με την κατάσταση να αλλάζει άρδην στα νησιά που έκαναν και κάνουν πρωταθλητισμό στην ακρίβεια σε διαμονή, διασκέδαση και εστίαση.

«Πτώση της κίνησης 20% στη Μύκονο. Το καλοκαίρι του 2023 δε φαίνεται να είναι αυτό που αναμενόταν για την τουριστική αγορά της Μυκόνου», σημειώνουν ΜΜΕ του νησιού, συμπληρώνοντας: «Καθώς τελευταία, μεταξύ των τουριστών υψηλών βαλαντίων, κυριαρχεί το κριτήριο value for money, επικρατεί η άποψη ότι ειδικά η Μύκονος και κατά δεύτερο λόγο η Σαντορίνη, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το εκρηκτικό τουριστικό momentum της χώρας».

«Είναι όμορφο αλλά για την τιμή που πληρώνεις, δεν μπορώ να πω πως αξίζει»

«Είναι όμορφο, ναι, αλλά για την τιμή που πληρώνεις δεν μπορώ να πω πως αξίζει. Για έναν ολόκληρο μήνα πήγαμε στην Τουρκία, Ισπανία, Μαρόκο και Ελλάδα. Για εμένα και τη σύζυγό μου κόστισε 6.500 δολάρια συνολικά. Ένας φίλος μου πήγε στη Σαντορίνη τον Ιούλιο με τη φίλη του και οι διακοπές κόστισαν για 10 ημέρες 7.000 δολάρια το άτομο» σημειώνουν επισκέπτες.

Φθηνότεροι προορισμοί κερδίζουν τους άλλοτε φανατικούς των High-luxury νησιών

Τα νησιά βρίσκονται αντιμέτωπα με την κατάσταση που τα ίδια δημιούργησαν, λένε οι ειδικοί. Ανεβάζοντας εξωφρενικά τις τιμές, απαγόρεψαν στους Έλληνες να τα επισκέπτονται και έγιναν προορισμός αποκλειστικά για ξένους, μόνο που και οι ξένοι δε μοιάζουν πια διατεθειμένοι να πληρώνουν εξωφρενικά ποσά.

«Η πτώση φυσικά οφείλεται και στο γεγονός ότι τα δύο αυτά νησιά, που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του ελληνικού high-luxury τουρισμού, έχουν προ πολλού γίνει απαγορευμένοι τόποι για τους Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι δεν είναι εκεί για να καλύψουν το κενό της κίνησης αφού επιλέγουν άλλους ελληνικούς ή και ξένους φθηνότερους προορισμούς» αναφέρουν ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό της αυτοπεποίθησης που ένιωθαν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, πως στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ήδη τρέχει, ούτε από τη Μύκονο ούτε από τη Σαντορίνη υπάρχει προσφορά καταλυμάτων.

Διεθνείς αφίξεις για τον Απρίλιο 2023

Σύνολο χώρας: +14,6%

  • Μύκονος: -29%
  • Σαντορίνη: -6.4%
  • Ρόδος: +31,2%
  • Θεσσαλονίκη: +26,8%
  • Αθήνα: +17,4%

Μύκονος – Σαντορίνη

Τζίρος: Απρίλιος-Μάιος  -15 έως -20%

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024