Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kάρλος Αλκαράθ: Tενίστας ή μήπως… σπρίντερ;

Kάρλος Αλκαράθ: Tενίστας ή μήπως… σπρίντερ;

Ποιος είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά

Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά για τον (αποψινό) αντίπαλο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός. Τον αξιότιμο Κάρλος Αλκαράθ. Με τη μετεωρική άνοδο στη θέση Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτό συμβαίνει μόλις στα 20 χρόνια του. Οντως, είναι εντυπωσιακό το ανωτέρω στοιχείο. Εξίσου εντυπωσιάζουν και αυτά που βρίσκονται «πίσω από τις κουρτίνες» της δημοσιότητας και μαρτυρούν τόνους ιδρώτα και μπόλικη δουλειά για τον Ισπανό τενίστα. Ο Αλκαράθ, σε αυτή τη νεαρή (αθλητικά) ηλικία έχει βάλει τις βάσεις για να θεωρηθεί ως ο …Ναδάλ του μέλλοντος, αν όχι και του παρόντος. Λες και …κλέβει κομμάτια από μια πίτα που ο δικός μας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς,  τη θεωρούσε δική του και ονειρευόταν αυτός να εκτοξευθεί στα ψηλά και μετά την αποχώρηση των Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς.

Τι κάνει, όμως, ο Αλκαράθ όταν δεν παίζει τένις; Προπονείται στη Βιλένα κάτω από τις οδηγίες του Αλμπέρτο, του προσωπικού του γυμναστή. Μάλιστα, δύο ημέρες προτού αναχωρήσει για τη Γαλλία και με τελικό προορισμό το Ρολάν Γκαρός, έκανε το εξής: δοκίμασε μια σειρά από σπριντ, πάντα μαζί με τον Αλμπέρτο, σε έναν άτυπο αγώνα για το ποιος θα προσπεράσει παραπάνω φορές τον άλλον. Από κοντά ο Μορένο, ο φυσιοθεραπευτής του παίκτη για πέντε συνεχή χρόνια,  επευφημεί και τους δύο , ενώ παράλληλα με το ρολόι τους χρονομετρά.  Αλκαθάρ και Αλμπέρτο στα διαλείμματα αστειεύονται, αλλά τελικά ο τενίστας βγαίνει νικητής τις περισσότερες φορές.

«Εχω κάνει σειρές 30 και 40 μέτρων, αλλά δεν κρατάω τους χρόνους», λέει ο Αλκαράθ πολλές φορές και το υπενθυμίζει σε όλους μετά τη νίκη του στους 16 του γαλλικού όπεν, επί του Μουσέτι. Μια άνετη επικράτηση προτού συναντήσει τον Ελληνα αντίπαλό του. Σύμφωνα με τους Ισπανούς αναλυτές της διαδρομής του Αλκαράθ, το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης « είναι ένας σπρίντερ στο σώμα ενός τενίστα». Γιατί έχει θαυμαστή εκρηκτικότητα, κάτι που τον καθιστά ασυναγώνιστο στις περισσότερες επιφάνειες που παίζεται το τένις. Βέβαια, όλη αυτή η ιδιαίτερη προπόνηση που δεν αντιπροσωπεύει ακριβώς τα «πρέπει» ενός τενίστα, απαιτεί  άρα και προσοχή.

Να μην υπάρξουν απρόβλεπτοι τραυματισμοί. Ο Αλκαράθ κάνει διαλείμματα από την άσκηση, αρκείται σε τένις αυτές τις ημέρες, ενώ τον περασμένο χειμώνα κατά την περίοδο της ξεκούρασής του έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης και καρδιοαγγειακής πρόληψης, εμπλουτισμένες με την …καραμέλα  «δύναμη και δύναμη». Αργότερα ήρθε η εκρηκτικότητα, οι μικρές ταχύτητες αλλά και οι μεγαλύτερες, πάντα με φόντο τι υπάρχει μπροστά του, δηλαδή γρασίδι, χώμα ή άλλη τενιστική επιφάνεια. Ασφαλώς, σε όλα αυτά δεν πρέπει να αγνοούμε τις μετρήσεις για ποσοστό λίπους και μυικής μάζας. Τι άλλο που προκαλεί το ενδιαφέρον αξίζει να σημειωθεί; Κάποια Σαββατοκύριακα , ο Κάρλος Αλκαράθ κάνει στη Μούρθια  cross –country και σε αποστάσεις έως περίπου 22 χιλιομέτρων, με απώτερο στόχο να βελτιώσει την αναερόβια ικανότητά του και να αντέχει νοητικά στην όλη προσπάθεια.

«Δεν έχω δει τέτοια δυνατά χτυπήματα», είπε μετά το τέλος ενός μεταξύ τους αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον αντίπαλό του, Κάρλος Αλκαράθ. «Νιώθω πως είμαι φτιαγμένος από ταύρο», απαντά ο Ισπανός.

Απόψε στο Παρίσι οι δυο τους θα αναμετρηθούν για πέμπτη φορά. Τις τέσσερις προηγούμενες πανηγύρισε ο Αλκαράθ. Αραγε, ο Τσιτσιπάς θα βρει τον τρόπο να «απαντήσει» και δη ηχηρά;  Κοντολογίς, μπορεί να σταματήσει τον …σπρίντερ που θα βρει απέναντί του;

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024