Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: «Αντιλαϊκά τα προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από την κοστολόγησή τους»

ΚΚΕ: «Αντιλαϊκά τα προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από την κοστολόγησή τους»

Στελέχη του ΚΚΕ, με δημόσιες παρεμβάσεις τους ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, παίρνουν θέση στην πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα της φορολογίας και του κόστους των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων.

«Για να καταργηθούν οι άδικοι φόροι, πρέπει κάποιος να χάσει, πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν 300% αυξημένα κέρδη, που είχαν μεγάλη κερδοφορία πριν, στην κρίση και τώρα, σε εποχή ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας», τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική, μιλώντας στο «MEGA».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «αντιλαϊκά» τα προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από την κοστολόγησή τους.

Ειδικά για τη «φορολεηλασία του λαού», υπογράμμισε πως ξαφνικά έχουν ξεχάσει τα κόμματα που κυβέρνησαν τους φόρους που επέβαλαν και αύξησαν σε βάρος των πολιτών.

Και θύμισε τον ΕΝΦΙΑ, που επιβλήθηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και μονιμοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, «ο οποίος αύξησε τους έμμεσους φόρους που πλήττουν τους φτωχούς και για τους εφοπλιστές νομοθέτησε… εθελοντική φορολόγηση!», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε μάλιστα πως στην πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση δεν έγινε δεκτή πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί το σχετικό άρθρο του Συντάγματος για τη φοροασυλία στους εφοπλιστές.

«Μπροστά στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, επιλέγουμε τις ζωές μας», σημείωσε ο κ. Γκιόκας και πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα του ΚΚΕ υπάρχει η κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγεται έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Τόνισε ότι το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης, όπου υποτίθεται πως όλοι θα είναι κερδισμένοι, είναι αυτό που μας έφερε εδώ, «στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στα δυστυχήματα στους χώρους δουλειάς και στα εγκλήματα όπως στα Τέμπη».

Κάλεσε σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις νέες εκλογές, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, «που θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, με την οποία τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν».

«Την πρόταση ΚΚΕ για κατάργηση ΦΠΑ δεν την στήριξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

Να καταργηθεί πλήρως ο ΦΠΑ και να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο εκεί που πονάει, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Θύμισε ότι τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και των Ειδικών Φόρων σε καύσιμα και Ενέργεια, δεν τις στήριξαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που – όπως είπε – «παίζουν» προεκλογικά με τον ΦΠΑ.

Για τους πλειστηριασμούς υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα το ΚΚΕ είναι έξω από εταιρείες για να τους σταματήσει και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Τι να μας πουν τα άλλα κόμματα που έκαναν τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς και τις κινητοποιήσεις εναντίον τους ιδιώνυμο».

«Εθελοντική… η φορολογία στους εφοπλιστές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ»

Ενώ ο πληθυσμός στους τουριστικούς προορισμούς και τα νησιά τριπλασιάζεται το καλοκαίρι, η κατάσταση στις δομές της Δημόσιας Υγείας είναι σε «άθλια» κατάσταση, «ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και αντιμετωπίζουν τη ζωή και την υγεία του κόσμου με τον κανόνα του κόστους – οφέλους», κατήγγειλε ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και κληθείς να σχολιάσει το τραγικό περιστατικό του θανάτου γυναίκας στην Κω σε καρότσα αγροτικού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Σημείωσε πως εξαιτίας αυτής της πολιτικής, οι κάτοικοι των νησιών, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στα νησιά αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, ενώ εργάζονται 12ωρα, σε άθλιες συνθήκες εργασίας, παρότι οι τουριστικοί όμιλοι κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τη συζήτηση των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τους φόρους, σημείωσε πως είναι παραπλανητική γιατί κρύβει την ουσία, που είναι η «συμφωνία» αυτών των κομμάτων στις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ψήφιση από αυτά τα κόμματα της «εθελοντικής φορολογίας των εφοπλιστών», αλλά και την αναβαλλόμενη καταβολή φόρου για τις τράπεζες.

«Το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτών των κομμάτων που κυβέρνησαν είναι να πληρώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι το 95% των φόρων και μόλις το 5% των φόρων να πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο, παρότι έχει δισεκατομμύρια κέρδη», ανέφερε.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει αλλεπάλληλες προτάσεις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε Ενέργεια και καύσιμα, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσηςμ για να ανακουφιστεί ο λαόςμ και να φορολογηθούν οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και άλλα τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, «για να υπάρχει 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση που θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα του λαού».

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024