Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Από το Κουνγκ Φου στις Πανελλαδικές - Τα πλαστά φύλλα αγώνων και οι βεβαιώσεις αξίας 7.000 ευρώ για έξτρα μόρια

Από το Κουνγκ Φου στις Πανελλαδικές – Τα πλαστά φύλλα αγώνων και οι βεβαιώσεις αξίας 7.000 ευρώ για έξτρα μόρια

Ποιο είναι το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου που φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα πλαστογράφησης με το αζημίωτο - Πώς αποκαλύφθηκε

Πλαστές βεβαιώσεις ως διακριθέντες σε επίσημους αγώνες Κουνγκ Φου εξασφάλιζε κύκλωμα σε υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να συμπεριληφθούν στον ειδικό πίνακα αθλητών του υπουργείου Παιδείας και να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση.

Ανάλογα με την περίπτωση το κύκλωμα ζητούσε από 3.500 έως και 7.000 ευρώ για κάθε παλστογράφηση και βεβαίωση που εξέδιδε.

Με τον ίδιο τρόπο έδινε βεβαιώσεις και σε αθλητές/προπονητές του Κουνγκ Φου προκειμένου λάβουν αναβάθμιση προπονητικής βαθμίδας.

Ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής

Κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ο 47χρονος πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενος είναι δύο προπονητές της ομοσπονδίας που είχαν τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και τον 47χρονο ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι γονείς μιας μαθήτριας που κατέθεσαν πλαστή βεβαίωση στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται πέντε άτομα ηλικίας 47, 49, 39, 48 και 53 ετών εκ των οποίων τα τρία πρώτα ως μέλη του κυκλώματος και τα δύο τελευταία είναι οι γονείς της μαθήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βεβαιώσεις είχαν τις υπογραφές των μέχρι πρότινος προέδρου και γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου και εξετάζεται και αυτόν ο ρόλος χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει προκύψει κάτι εις βάρος τους, αν γνώριζαν δηλαδή ότι τα φύλλα αγώνων ήταν πλαστά και υπέγραφαν στη συνέχεια τις βεβαιώσεις. Όπως και να έχει οι έρευνες συνεχίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου άλλαξε μετά από εκλογές στις 14 Μαΐου ενώ από αρχές Μαΐου είχαν αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής και του 47χρονου.

Κενές παραμένουν οι θέσεις του προέδρου και των δύο μελών της τεχνικής επιτροπής

Η καταγγελία και η αποκάλυψη του κυκλώματος

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κουνγκ Φου.

Τότε ένας από τους δύο συλληφθέντες προπονητές προσέγγισε τον γονέα ενός αθλητή του και του πρότεινε να μεσολαβήσει προκειμένου ο γιος του να φαίνεται στα χαρτιά ότι πήρε τη 2η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγκεκριμένη κατηγορία χωρίς να έχει λάβει καν μέρος.
Στη συνέχεια στον γονέα εμφανίστηκε ο 47χρονος πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Ομοσπονδίας και ζήτησε 3.500 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία.

Ωστόσο ο γονέας ενημέρωσε την Αστυνομία και κατόπιν συνεννοήσεως συναντήθηκε με τον 47χρονο σε καφετέρια και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει τα χρήματα.

Δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν τις βεβαιώσεις

Ακολούθησε έρευνα από την αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι με την ίδια διαδικασία είχαν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν 30 μαθητές/αθλητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο την αναβάθμιση της προπονητικής τους βαθμίδας.

Ωστόσο όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024