Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εξωτερικών

Τουρκία: Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εξωτερικών

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, έδωσε το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μεταξύ του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Χακάν Φιντάν. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία του κράτους και του έθνους μας», δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με την Hurriyet, ο Φιντάν δεσμεύτηκε να συνεχίσει να προωθεί το όραμα της εθνικής εξωτερικής πολιτικής με βάση την κυριαρχία της βούλησης του τουρκικού έθνους.  Ο Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του προστάτευσε τα συμφέροντα της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο. «Παραδίδω τη σημαία του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία έφερα για 8 χρόνια, 6 μήνες και 13 ημέρες, στον αδελφό μου Hakan Fidan», πρόσθεσε.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του. Η ατζέντα της κρίσιμης αυτής συνάντησης θα είναι η συζήτηση για την άρση του βέτο της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και η παράδοση των F-16 στην Τουρκία.

Η ανάρτηση Τσαβούσογλου μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής

« Στις 29 Αυγούστου 2014 ανέλαβα τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας και σήμερα είχα την χαρά να παραδώσω τη θέση αυτή στον αδελφό και συνάδελφό μου Hakan Fidan.

Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στους Τούρκους διπλωμάτες και σε ολόκληρο τον οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, με τους οποίους συνεργαστήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της τιμητικής θητείας και τους οποίους ζηλεύει ο κόσμος.

Ακόμη, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Πρόεδρο Ερντογάν για την ηγεσία του και την εμπιστοσύνη του. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την οικοδόμηση του Τουρκικού Αιώνα!»

Το έργο του Φιντάν ως Διοικητή της ΜΙΤ

Ο Χακάν Φιντάν διοικούσε τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MİT) από το 2010. Εκτός από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ο ίδιος συμμετείχε επίσης σε πολλές διπλωματικές διαδικασίες από τη Λιβύη έως τη Συρία και την Ουκρανία έως το Ιράκ. Υπό την ηγεσία του, η MİT επέκτεινε την επιρροή της στην άμεση γειτονιά της Τουρκίας και έγινε ένα από τα πιο χρήσιμα στοιχεία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Η υπηρεσία πληροφοριών συνέβαλε σε τεράστιο βαθμό στις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ο Φιντάν συμμετείχε επίσης στις συνομιλίες με τη συριακή κυβέρνηση για την εξομάλυνση των σχέσεων.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024