Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Άμυνας - «Στόχος να υψώσουμε τη σημαία μας ψηλότερα», λέει ο Γκιουλέρ

Τουρκία: Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Άμυνας – «Στόχος να υψώσουμε τη σημαία μας ψηλότερα», λέει ο Γκιουλέρ

Αποχώρηση με αναφορές σε Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο από τον Ακάρ.

Πραγματοποιήθηκε η αλλαγή σκυτάλης σε ακόμα ένα υπουργείο στην Τουρκία αυτό της Εθνικής Άμυνας μετά το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Χουλουσί Ακάρ να αποχωρεί και παραδίδει τη θέση του στον Γιασάρ Γκιουλέρ, στρατηγό που υπηρετούσε για 49 χρόνια στον στρατό της χώρας.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με τον νέο υπουργό Άμυνας αφού να «ευχαριστεί» τον Χουλουσί Ακάρ για το εργασιακό περιβάλλον που έχει εγκαθιδρύσει στο υπουργείο, αλλά και για τις πολύτιμες υπηρεσίες στο κράτος και στο έθνος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γκιουλέρ αυτές οι υπηρεσίες «δεν θα ξεχαστούν και θα τις θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη».

Σύμφωνα με το CNN Turk, o Γκιουλέρ ευχαρίστησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τιμή που του έκανε να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας και όπως είπε «είναι τιμή μου να φοράω τη στολή μου 49 χρόνια και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου εμπιστεύτηκαν».

Ακόμα έκανε λόγο για «αλλαγή σημαίας», την οποία αναλαμβάνει και έχει ως στόχο «να την υψώσει ψηλότερα».

Ο Γκιουλέρ σημείωσε πως η πρώτη του προτεραιότητα θα είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ο οποίος θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα «μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

«Να είστε βέβαιοι ότι θα εργαστούμε για την προστασία των συμφερόντων της χώρας μας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, σε συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, και με διαφάνεια», κατέληξε.

«Τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας προστατεύτηκαν στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», δήλωσε ο Ακάρ

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Χουλουσί Ακάρ έπλεξε το εγκώμιο για το έργο του στο υπουργείο Άμυνας υποστηρίζοντας ότι οι ευθύνες αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο έγινε ένα από τα πιο αποτελεσματικά.

«Αυτήν την περίοδο, η Τουρκία πρωταγωνιστεί στη διεθνή σκηνή. Η ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεών μας έχει αυξηθεί. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, τα σύνορά μας προστατεύτηκαν με τα πιο αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα που ελήφθησαν ποτέ», είπε αρχικά.

«Τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας προστατεύτηκαν στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Σταθήκαμε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό χωρών – συμμάχων μας, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λιβύη και το Κατάρ», προσθέσετε και κατέληξε λέγοντας πως κανείς «δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι τα σύνορά μας έχουν προστατευθεί».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024