Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Οικονόμου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται την προκοπή της πατρίδας και των ανθρώπων της

Γιάννης Οικονόμου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται την προκοπή της πατρίδας και των ανθρώπων της

Για το επίδικο των εκλογών της 25ης Ιουνίου μίλησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Οι πολίτες ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να οδηγήσει στην προκοπή την Ελλάδα της επόμενης μέρας ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «το προηγούμενο διάστημα μειώθηκαν 50 φόροι, ύψους 7 δισ. ευρώ. Εμείς δεν χρειαζόμαστε προγράμματα που να τα αναρτούμε και μετά να τα εξαφανίζουμε για να βάλουμε στη θέση τους μια αόριστη περίληψή τους -όπως συμβαίνει με κόμματα της Αντιπολίτευσης- ούτε πιστοποιητικά για το πόσο πολύ είμαστε υπέρ της ανάπτυξης, η οποία μπορεί να έρθει με λιγότερους φόρους, με μια πολιτική που εξασφαλίζει περισσότερα έσοδα».

Για την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης

Αναφερόμενος στην κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης είπε: «Όταν μου δείξετε κυβέρνηση που να έχει φορολογήσει με 5,5 δισ. υπερβάλλοντα κέρδη σε διυλιστήρια και σε εταιρίες ενέργειας κάποια στιγμή στο παρελθόν, σε όλη την Ευρώπη, να έρθουμε να συγκριθούμε ως προς την κοινωνική ευαισθησία.

Παρατηρώ την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία διακατέχεται από έπαρση και αλαζονεία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι πάμε σε εκλογές επειδή ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, της απλής αναλογικής, που θέλουν μάλιστα να τον ξαναφέρουν, οδήγησε ένα κόμμα με 40%, 20 μονάδες διαφορά από το δεύτερο και 30 από το τρίτο, να μην μπορεί να κυβερνήσει.

Εξακολουθούν να αναφέρονται σε ένα προπαγανδιστικό μηχανισμό, ο οποίος δήθεν δεν επιτρέπει στον πολίτη να καταλάβει τι γίνεται. Αυτό συνιστά υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Οι πολίτες ψήφισαν γιατί βίωσαν, από προσωπική εμπειρία, την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και επειδή ξέρουν ποιο πρόγραμμα με ποια αξιοπιστία, ποιος πρωθυπουργός μπορεί να οδηγήσει στην προκοπή την Ελλάδα της επόμενης μέρας.

Για τη Ροδόπη

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «επέλεξε να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του έναν άνθρωπο, υπέρ του οποίου υπήρχε μια εξόφθαλμη στήριξη στη Ροδόπη από το τουρκικό προξενείο» και προσέθεσε:

«Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι στη Ροδόπη βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι θέμα εκλογικό. Δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι οι πολίτες εκεί ψήφισαν κάτι διαφορετικό από τη Νέα Δημοκρατία και δεν αναφέρεται στο σύνολο των εκπροσώπων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ούτε προφανώς στο σύνολο των πολιτών που είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα στη Ροδόπη και την υπόλοιπη Θράκη. Αναφέρεται στην προσπάθεια μιας ξένης δύναμης, και εν προκειμένω της Τουρκίας με την υποστήριξη του συγκεκριμένου βουλευτή -κάτι το οποίο δεν καταγγέλθηκε πρώτα από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή αναδείχθηκε και καταγγέλθηκε- ενός ανθρώπου που συμμετείχε σε εκδηλώσεις παράνομων οργανώσεων στη Ροδόπη και τη Θράκη, που η παρουσία του εργαλειοποιείται ή θα επιχειρηθεί να εργαλειοποιηθεί από την τουρκική πλευρά για παρέμβαση στο εσωτερικό μας.

Πέρα από τις οποιεσδήποτε διαφορές μας, πρέπει όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι προς όφελος της πατρίδας να ανοίγουμε την κερκόπορτα παρεμβάσεων ξένων δυνάμεων και δη της Τουρκίας στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα. Πρέπει να αναλογιστεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη επιλογή και νομίζω ότι έχει όλα τα περιθώρια να επανορθώσει».

«Δεν έχει σχέση με το χάος του 2019»

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στη σημερινή Ελλάδα είπε ότι «δεν έχει σχέση με το χάος του 2019 χάρη στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Δεν πρέπει στιγμή να εφησυχάζουμε σε ό,τι αφορά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά εις το διηνεκές. Το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι θέματα στα οποία η χώρα μας πρέπει πάντοτε να βρίσκεται σε εγρήγορση. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ακολουθήσαμε μια πολιτική που άλλαξε συνολικά την εικόνα, με την οποία ο κόσμος εμπέδωσε -όχι μόνο εμείς, αλλά και απέναντί μας- ότι η χώρα έχει σύνορα που φυλάσσονται σωστά και στη θάλασσα και στη στεριά.

Εμπέδωσε ο υπόλοιπος κόσμος ότι η χώρα μας είναι το σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την πολιτική που εφαρμόσαμε περιορίσαμε δραστικά τις ροές προς την Ευρώπη από τη χώρα μας, διασώζοντας ταυτόχρονα, όπως και όπου έπρεπε, ανθρώπινες ζωές. Με τις δομές που φτιάξαμε, βελτιώσαμε τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων που βρίσκονταν εδώ. Η χώρα μας σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα χάους, με τις Ειδομένες, με τους μετανάστες που ‘λιάζονταν’, με την περίοδο 2015-2019. Αν κάποιος πιστεύει ότι έχει παρέλθει ο κίνδυνος να ζήσουμε ξανά τέτοιου είδους σκηνές, να είμαστε χαλαροί, να μην επεκτείνουμε τον φράχτη στον Έβρο -η επέκτασή του είναι μια συνειδητή επιλογή με μάχη και στην Ευρώπη για να υποστηριχθούν δράσεις πέριξ αυτής της πρωτοβουλίας- ας ρίξει μια ματιά στη γειτονική μας Ιταλία, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Για την Ιταλία

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως: «Πρωταγωνιστεί η Ιταλία σε ροές προς την Ευρώπη και αυτό οδήγησε την κυβέρνησή της στο να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με μια σειρά από μέτρα. Η χώρα μας οφείλει να έχει πάντα γρήγορα αντανακλαστικά, μια αποφασιστική και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, μακριά από πειραματισμούς, από μοντέλα που απέτυχαν και δημιούργησαν συνθήκες χάους στην Πατρίδα μας την περίοδο 2015-2019, που κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει».

Για τον φράχτη

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του ποταμού, όπου αυτό είναι εφικτό. Αυτό αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης, ανεξαρτήτως αν αυτό θα χρηματοδοτηθεί και από ευρωπαϊκούς πόρους ή όχι. Όπως θα συνεχιστεί η πολιτική φύλαξης των συνόρων με την ηθική, αλλά και οικονομική υποστήριξη του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, ανθρώπων που όχι μόνο φρουρούν τα σύνορά μας, αλλά και όπου χρειάζεται επεμβαίνουν και σώζουν ζωές κόντρα σε επιθέσεις, συκοφαντίες, λασπολογία που δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Κόντρα σε προσπάθειες διαφόρων, δυστυχώς και πολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, που έσπευδαν στο παρελθόν να υιοθετήσουν κατηγορίες για δήθεν νεκρά παιδιά στον Έβρο, σενάρια κατασκευασμένα από όσους ήθελαν να εργαλειοποιήσουν το μεταναστευτικό για να φέρουν σε δύσκολη θέση την πατρίδα μας. Οφείλουμε όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και πρώτα και πάνω από όλα να έχουμε τα μάτια μας στραμμένα στο τι συμβαίνει. Το μεταναστευτικό δεν είναι ένα θέμα με το οποίο μπορούμε να παίζουμε. Η πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα αποτελέσματα που αυτή έφερε αποτελούν οδηγό για τη συνέχεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024